Florin Călinescu face topul președinților pe care i-a avut România

Postat de pe 23 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Florin Călinescu a analizat starea politicii României din prezent și a realizat un top al președinților țării, după Revoluție.  

Singurele personaje racordate la nevoile cetățenilor în societatea zilelor noastre sunt cetățenii înșiși, în timp ce politicienii, care ar trebui să-i reprezinte și să le îmbunătățească nivelul de trai sunt complet deconectați de problemele reale ale oamenilor. Florin Călinescu a evidențiat că tot declinul a pornit de la eternul Ion Iliescu, primul președinte post-comunist al României, care a lăsat „larve” în urma sa și a împânzit sistemul politic din România de oameni incapabili și dezinteresați, mânați doar de dorința de a se înavuți ei înșiși. De departe, Iliescu se poziționează pe primul loc în topul președinților României, raportat la cât de „nociv” a fost pentru societatea românească.

Klaus Iohannis era un personaj obscur înainte să fie propulsat în funcția de președinte, pe repede înainte. Mandatele sale de președinte au fost un dezastru total pentru România. Acum se vehiculează ideea că „România l-a propus pe Iohannis pentru a prelua șefia NATO”. „Îți dai seama: Iohannis la NATO! Dacă intră rușii și chinezii cu mortierele peste noi, îi și vezi pe toți soldații NATO cum stau pe poziții și se uită după Iohannis. Și Iohannis zice: ‘F…o…c’. Ne-a zburat capul până zice el…”, a comentat ironic Florin Călinescu.

Traian Băsescu, în ciuda tuturor defectelor sale (multe la număr), măcar era destul de prompt și răspundea imediat referitor la problemele statului. În viziunea lui Florin Călinescu, Ion Iliescu a fost pe val cât timp l-au susținut „babele nostalgice”, însă după 2000 nu a avut performanțe notabile, reușind doar să ne îngroape țara, iar Emil Constantinescu a fost un simplu anonim ajuns la putere, al cărui mandat e complet neglijabil.

Actorul Florin Călinescu a decis să se reîntoarcă în viața politică, având în plan în special convingerea tinerilor să intre în politică și mobilizarea cetățenilor să voteze. „Faptele mele din acest an sunt protestul unui cetățean față de batjocorirea alegerilor de către toți cei care sunt acum la putere și în opoziție! Consider, ca cetățean plătitor de taxe, că ei își bat joc de sobrietatea alegerilor, de importanța lor, de importanța participării populației la vot și vreau să atrag atenția asupra acestui fapt”, a declarat Florin Călinescu.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background