Festin pe cinste la ‘firma de catering’ BNR vs. farfuriile goale ale românilor

Postat de pe 13 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea sa de la Radio Gold FM, „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan o problemă apăsătoare pentru români, și anume sărăcia lucie din căminele oamenilor în contrast cu traiul pe picior mare al oficialilor statului și al celor care lucrează în diverse instituții cum este și BNR.

Banca Națională a României organizează grupuri de discuție pentru implementarea monedelor digitale în România. Totodată, BNR este preocupat și de problema inflației și pare că robotul Ion era în măsură să participe la ședințele legate de această problemă majoră care apasă greu pe umerii românilor, poate-poate s-o rezolva ceva. Lista continuă, întrucât BNR-ul se preocupă și de mâncare, transformându-se parcă într-un soi de firmă de catering.

Iosefina Pascal a anunțat în cadrul emisiunii sale că BNR cumpără mâncare în valoare de aproximativ un milion de euro și ne-am gândi că, în pragul sărbătorilor, fac și ei o faptă bună și cumpără hrană pentru nevoiași. Nici pe departe! Se pare că se răsfață cu icre negre și roșii, scoici Saint Jacques, fructe de mare și pește exotic.

„Produsele sunt pentru ’aprovizionarea unităților de tip restaurant-cantină cu produsele necesare realizării de preparate proaspete și asigurării unui meniu diversificat’, se arată într-unul dintre cele 3 caiete de sarcini ale licitației. Parte din peștele românesc și parte din somon vor ajunge la ‚cantina salariaților’. În schimb, peștele exotic, fructele de mare și icrele sunt cumpărate pentru ’serviciul activități auxiliare’”, prezintă Spotmedia.ro.

„În timp ce ăștia, înlăcrimați și debordând de populism și de penibil la tribuna Parlamentului și prin conferințe de presă, ne spun cât de grea e situația și că ei fac tot ce se poate să nu taie salariile oamenilor, să reducă cheltuielile ș.a.m.d., uite că domnii de la BNR, și cine știe câți alții, se ocupă de haleală. Firma de catering de lux BNR”, afirmă ironic jurnalista.

Respectând trendul, domnul Boloș declară că „pentru oameni, mi-aș tăia din salariu!”, în  contextul în care România se confruntă cu o gaură imensă în bugetul de stat. În timp ce BNR-ul face ospăț, în casele cetățenilor de rând e sărăcie de Paște. 75% dintre români cheltuie mult mai puțin anul acesta decât cheltuiau în alți ani cu ocazia sărbătorilor pascale. Alții nu au ce să cheltuie de Paște sau se gândesc ce să aleagă între a-și lua medicamente și a-și plăti facturile sau a-și cumpăra cozonac și miel. Dar e bine că BNR-ul are de unde să risipească milionul de euro pentru păpică.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background