Favorizarea ucrainienilor și adevăratele planuri ascunse– I. Pascal

Postat de pe 24 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Dacă astăzi dăm o casă nelocuită, mâine vom putea să dăm casa celui care nu poate face față scumpirilor și sărăciei și ajunge să fie executat silit”.

Autoritățile din România găsesc în refugiații din Ucraina o posibilă soluție pentru satele românești nepopulate. Dacă vor să se stabilească în România, unii primari s-au oferit să le dea gratis case și terenuri. Un exemplu în acest sens este satul Răchiș, aflat la 40 km de Alba Iulia. La ultimul recensământ, acest sat avea doar 6 locuitori și foarte multe case goale, potrivit stirileprotv.ro. 12 dintre aceste case au fost renovate recent, iar autoritățile le oferă gratuit ucrainenilor care vor să se stabilească în țara noastră. Au existat inițiative de acest fel și în alte locuri. În Păltiniș, Botoșani, primarul le dă ucrainenilor 200 de case și terenuri, scrie money.ro.

„Asta în timp ce din România se pleacă masiv din cauza traiului scăzut de viață și a situației economice” – observă Iosefina Pascal. „Sunt români care dorm pe străzi, care nu muncesc sau care sunt dați afară cu forța din cauza faptului că nu-și pot plăti utilitățile. De asemenea, de ce nu se iau în calcul mai întâi românii care au fugit din Ucraina când vine vorba de gratuități și favoruri? Comunitatea de români de acolo este una foarte mare, chiar dacă nu este recunoscută ca minoritate națională”.

Jurnalista specifică faptul că miza care e la mijloc ar fi ca ucrainienii să stea cât mai mult timp pe teritoriul României, dar și în alte state, pentru ca țara lor să devină nelocuibilă. Reconstrucția acesteia ar urma să însemne o miză uriașă din punct de vedere economic pentru marile puteri.

Oferirea gratuit de case și terenuri către ucrainieni nu ar avea nicio bază legală, potrivit jurnalistei. „Dacă astăzi dăm o casă nelocuită, mâine vom putea să dăm casa celui care nu poate face față scumpirilor și sărăciei și ajunge să fie executat silit” – subliniază Iosefina. „Mâine-poimâine, românii plecați în afară să muncească se pot trezi că proprietățile lor vor fi date altcuiva. Ar urma să se încalce dreptul la proprietate”.

Legătura dintre recensământ și identitatea digitală din Ucraina

Iosefina Pascal observă o posibilă legătură între recensământul ce a început luna aceasta în România și identitatea digitală din Ucraina, subiect dezbătut de jurnalistă într-o anchetă de pe romaniareala.com. Noile întrebări din recensământul actual (cu privire la datorii, venituri, bunuri etc.) ar fi unele intruzive și nenecsare pentru adevărata atribuție a unui recensământ al populației.

„Asta pentru că Serviciul Român de Informații (SRI) se ocupă de asta” – susține Iosefina. „După ce au făcut sistemul electronic de sănătate, acum vor să știe fiecare detaliu despre viața cetățeanului. Ni se cer date cu caracter personal, în ciuda dreptului european, în ciuda dreptului la viață privată. Oare de ce până acum nu a fost nevoie de astfel de date?”.

Ei bine, aceste lucruri s-ar întâmpla acum pentru că în Uninea Europeană s-a votat ca până în 2023 rezoluția prin care e obligatoriu să implementezi la nivel de politică națională portofelul digital european. În Ucraina ar exista deja un sistem similar. Guvernul ucrainean a lansat în 2020 o aplicație numită “Diia” (“Statul într-un smartphone”) care reunește buletinul de identitate, pașaportul, permisul, certificatul de vaccinare, istoricul bancar, asigurările de sănătate, prestațiile sociale și nu numai.

„Noi vom urma să avem același lucru, doar că la nivel european. Toate informațiile despre noi vor fi integrate într-o mega structură pe care vom fi obligați să o folosim. Așadar, darea pe gratis a pământului românesc, noul recensământ și identitatea digitală din Ucraina au toate o legătură” – declară jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.

sursă photo: Pixabay, de mastersenaiper


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background