Traian Băsescu – peștele mic care s-a crezut pește mare

Postat de pe 24 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Fost politician și fost membru în Parlamentul European, Adrian Severin a declarat în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n Căpușă” faptul că: „Traian Băsescu a fost primit în acvariul peștilor mari pentru că a oferit România pe tavă. Apoi s-a comportant ca un pește mare, când era un pește mic”.

Fostul președinte Traian Băsescu a fost, în mod oficial, colaborator al Securității ca poliție politică, conform deciziei de miercuri, 23 martie, a Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Hotărârea este definitivă. Traian Băsescu a fost acuzat că a dat declarații sub numele conspirativ „Petrov”, notează HotNews.

În ciuda acestei informații, Adrian Severin susține că fostul președinte a fost în cariera sa politică „omul americanilor”, aceștia la rândul lor având la cunoștință detaliul că Traian Băsescu este fost colaborator al Securității. „El nu a scăpat întâmplător atâția ani, iar subiectul nu a fost devoalat pentru că nu s-a dorit acest lucru. Traian Băsescu a făcut parte din tabăra americană, iar în contextul acelor ani în care a fost preșdinte, a fost alegerea favorabilă pentru americani”.

Unde a greșit Traian Băsescu?

Fostul președinte ar fi oferit România „pe tavă” americanilor în anii de președinție, iar de aceea ar fi fost primit în „acvariul peștilor mari”. Cu toate acestea, nu s-ar fi ridicat la nivelul oamenilor cu influență de atunci. „A servit de la cap la coadă” – spune Adrian Severin. „Dar în formă, în atitudine, în anumite gesturi a greșit: a vrut să fie șef de partid, s-a dus la Parlamentul European ieșind din grila de comportament care îi era destinată lui”.

Tocmai prin aceste devieri de la adevăratul lui rol, ar fi putut da un exemplu care nu era pe placul americanilor, după spusele fostului politician. „Peștele mic este peștele mic și atât. Nu ar trebui să aibă inițiative sau să ia decizii. Americanii au fost puțin deranjați atunci de Traian Băsescu pentru că alții ar putea să îl urmeze pentru că au văzut la el reușite” – observă Adrian Severin.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background