„Cum interpretezi aflarea veștii că vei muri?” – actorul Dan Bordeianu

Postat de pe 25 martie 2022

Autor: Adrian Lambru

Actorul Dan Bordeianu a declarat în cadrul emisiunii „Golden Hour”, de la GOLD FM, că: „Îi îndemn pe toți să prețuiască cinematografia românească, în special pe oamenii cu decizie. Această zonă a culturii române trebuie încurajate pentru că dă rezultate. Cinematografie este cel mai bun amsador al României”.

Dan Bordeianu a vorbit la Golden Hour despre ultimul său proiect și anume „Căutătorul de vânt”, un film de lung metraj în care interpretează rolul principal. Pelicula, în regia lui Mihai Sofronea, spune povestea tânărului Radu care află că mai are doar câteva luni de trăit. Din acel moment, personajul va începe o viață nouă.

„Filmul acesta nu oferă răspunsuri, nu oferă soluții, ci lasă spectatorul să-și pună singur întrebări” – spune Dan Bordeioanu. „Aceștia sunt îndrumați să se întrebe despre aspectele vieții lor, însă nu în zona de frică, nu în zona de panică sau de groază, ci în zona de a te bucura din nou de viață și de speranță. Este despre redescoperirea vieții”.

Filmul s-a filmat în trei etape în anul 2019 și a fost gata în anul 2020, însă lansarea a trebuit să aștepte din cauza pandemiei. Premiera în cinematografe a avut loc pe 11 martie anul acesta, iar „Căutătorul de vânt” va mai rula încă cel puțin o săptămână. Programul poate fi găsit online. Din distribușie mai fac parte Olimpia Melinte, Adrian Titinei, Adrian Păduraru și alții.

sursă photo: cinemagia.ro

Povestea rolului

Rolul interpretat de Dan Bordeianu ar fi fost unul dificil. „Cum repeți că afli că mori?” – subliniază actorul. „În schimb, ce poți să construiești este o altă viață”. Povestea lui Radu Frâncu a fost construită pe baza a lungi discuții între Dan și regizorul Mihai, discuții despre viziuni de viață și perspective în scopul completării și conturării unui personaj perfect pentru mesajul care se vrea transmis.

„E un rol cu foarte puține vorbe, iar pentru un actor e destul de dificil. Vorba întotdeauna te ajută. Neavând acest sprijin al acțiunii și al replicilor, rămâne doar a fi și a transmite. Mesajul trebuie să ajungă către spectator printr-o singură privire, printr-o simplă prezență” – a adăugat Dan Bordeianu.

Emisiunea “Golden Hour”, moderată de Jessie, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 18. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagia de Facebook Radio Gold FM România.

sursă photo: cinemagia.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background