Faptul că SRI nu-l sancționează pe Coldea arată că el chiar este “președintele statului subteran”!

Postat de pe 27 februarie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a dezvoltat subiectul referitor la noul scandal legat de Coldea, relevat prin ancheta Iosefinei Pascal (“Lăcătușii” lui Florian Coldea – Cea mai mare vulnerabilitate în sistemul de securitate al României) ce identifică cea mai mare vulnerabilitate de securitate a României.  

Jurnalista Iosefina Pascal a publicat ieri o anchetă excepțională, care seamănă izbitor cu un rechizitoriu în toată regula și care demască o rețea infracțională extrem de periculoasă, sesizată de către membrii Clubului de Gândire GOLD în rândul comesenilor lui Florian Coldea de la festivalul UNTOLD Dubai și extinsă ulterior. Din anchetă reiese că Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI, reprezintă o vulnerabilitate uriașă atât pentru statul român, cât și pentru structuri suprastatale, din care și România face parte, cum ar fi NATO sau UE. Ca implicați în afacerile dubioase ale lui Coldea apar: Colonelul Bogdan Mărunțiș (finul lui Coldea), Ovidiu Toma (ginerele omului de afaceri Ioan Niculae), Alex Bodi (bodyguardul și partenerul celor doi anterior menționați), precum și mama lui Mărunțiș și rude ale lui Omar Hayssam, care au preluat o hală din Buzău și au transformat-o ilegal, pe banii statului, în fermă de minerit cryptomonede.

Același gen de afacere pe care Florian Coldea o desfășoară cu Ovidiu Toma este duplicat la Cluj-Napoca, unde același Coldea este asociat cu fiul lui Ioan Rus, fostul șef informal al Grupului de la Cluj. Deja se poate observa un pattern de afacere, un modus operandi, la mijloc fiind vorba de mulți bani negri și de afaceri ilegale, care pun în pericol securitatea națională, pentru că sunt utilizate datele personale ale cetățenilor, fără știința lor. În ciuda dovezilor incontestabile, care au curs în cascadă în ultima vreme din cauza creșterii influenței lui Coldea în mediul de afaceri și nu numai, nimeni nu îl trage la răspundere pe acest personaj negru al istoriei recente a României, nici măcar SRI-ul. „Președintele Statului Subteran”, așa cum l-a numit Sorin Roșca Stănescu pe Florian Coldea, este mult mai puternic decât președintele „statului vizibil” și are o amplă rețea de ofițeri pe care îi coordonează și care i se supun.

Aseară, jurnalista Iosefina Pascal a participat, în vederea dezbaterii anchetei sale, la emisiunea lui Victor Ciutacu de pe postul de televiziune România TV, în platou fiind invitați și Robert Turcescu, Radu Cristescu, dar și colonelul în rezervă Tudor Păcuraru, colaborator al EVZ. Niciunul nu a suflat o vorbă despre Florian Coldea, afișând teamă și lașitate. Tot recent, de data aceasta în platourile de la Realitatea PLUS, a fost invitat Cristian Troncotă, care i-a fost profesor lui Florian Coldea. Spre uimirea moderatoarei și a jurnalistului Liviu Alexa, Troncotă i-a certat pe aceștia, acuzând că prin atacarea subiectului legat de Florian Coldea și ilegalitățile comise de acesta este lezată securitatea națională.

Pe un model similar cu situația Monicăi Macovei, care a fost consiliera președintelui Macedoniei înainte să ajungă în Parlamentul European, Cozmin Gușă a dezvăluit că, de o jumătate de an, Florian Coldea, tot cu sprijin american, a devenit consilierul serviciului secret din Albania sau Armenia. Această informație, dacă se va confirma, poate să ofere răspunsuri importante despre intangibilitatea lui Florian Coldea. Lipsa de reacție la ancheta Iosefinei Pascal poate să fie datorată și faptului că trebuie să treacă puțin timp pentru ca ancheta să fie asimilată, având în vedere complexitatea datelor prezentate. E posibil ca americanii să se folosească de Coldea, la mijloc fiind vorba de foarte mulți bani. Totodată, SRS a atras atenția asupra faptului că Florian Coldea a fost și proprietarul forumului de la Crans-Montana, unde participau an de an șefi de stat, reprezentanți ai serviciilor de forță din diverse state și foarte mulți oameni de afaceri proeminenți, iar toți aceștia puteau fi manipulați din umbră de Coldea. Florian Coldea pare mai puternic ca oricând, însă lupta presei și a autorităților împotriva acestui „monstru” trebuie să continue.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background