Facultatea de gaming și bacalaureatul digital.

Postat de pe 15 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a anunțat că se va înființa o facultate de gaming, adică o instituție de învățământ superior destinată jocurilor pe calculator sau pe alte platforme digitale, informând, totodată, asupra dezbaterilor cu privire la posibila introducere a examenului de bacalaureat digital.

S-a găsit o soluție salvatoare pentru generația considerată de mulți ca fiind „pierdută”, adică pentru generația de tineri, copii și adolescenți, care își petrec prea mult timp în fața ecranelor telefoanelor sau calculatoarelor. Se va înființa o facultate de gaming, pentru care este necesară promovarea bacalaureatului cu minim 7,5. Jurnalista Iosefina Pascal, cu o oarecare expertiză în domeniu, dobândită în urma interacțiunii pe cont propriu cu anumite jocuri complexe, în copilărie, a precizat că jocurile pe calculator incluse în oferta educațională a acestei facultăți sunt foarte slab calitative și foarte simpliste, garantând o „spălare pe creier” și mai profundă.

Se pare că există dezbateri ca examenul de bacalaureat, posibil și evaluarea națională, să fie digitale anul acesta. În Ziarul Unirea, apare o știre cu titlul: „Elevii din Alba NU sunt de acord cu corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale: Consiliul Județean al Elevilor se opune acestei noi metode”. Corectarea digitală a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale reprezintă noua metodă de corectare pentru lucrările elevilor absolvenți. Această metodă a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie. Însă problemele nu au întârziat să apară: la nivelul județului Alba, cât și la nivel național, s-au semnalat diferite nereguli, în principal legate de platforma utilizată cu scopul trimiterii lucrărilor către corectori.

Varianta corectării online nu ne afectează doar pe noi, ci multiplică munca profesorilor, iar rezultatele nu sunt cele pe care cu toții ni le dorim!“, a declarat Adnana Maria Șipoș, președinta Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background