Expert în construcții despre Planul SIMION: „Fiecare român, indiferent de meseria pe care o are, va avea asigurată o locuință la un preț decent”

Postat de pe 10 iulie 2024

Marius Lulea, inginer constructor, a explicat într-o analiză realizată cu privire la Planul SIMION, programul prezidențial prezentat de liderul AUR, că acesta își propune să rezolve o problemă socială, dând drumul la un plan pe termen mediu pentru relansarea economiei. Expertul în construcții a precizat că în două mandate de președinte este cât se poate de realist să construiești aproape un milion de locuințe la prețuri începând de la 35.000 de euro.

„Locuințele vor avea o valoare de la 35.000 euro, aproximativ 50 de mp, și se vor putea lua prin credite bancare cu dobândă subvenționată de către stat. (…) La momentul de față, prețul mediu de construcție, doar al clădirii, fără infrastructură și teren, este de aproximativ 500 euro/mp suprafață desfășurată. (…) Planul Simion va lăsa mai mulți bani la dispoziția românilor pentru consum. Astăzi, mare parte din venit se duce pe ratele bancare ridicate, cetățenii abia supraviețuind de la o lună la alta. Ratele bancare pentru clădiri au lăsat o bună parte din populație fără bani de consum, lucru care afectează alte ramuri economice”, a arătat Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR.

Acesta a precizat că Planul SIMION oferă și șansa românilor alungați din țară să achiziționeze locuințe în România, în vederea reîntoarcerii. „Acest lucru va genera suplimentar un aport de capital financiar în valută, ce va scădea presiunea pe nevoia de împrumuturi externe. Românii plecați din țară, mulți din ei constructori cu experiență, se vor putea întoarce acasă pentru un loc de muncă bine plătit dar și pentru că vor putea să își cumpere o locuință la prețul corect”, a mai spus Marius Lulea.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background