Este presa din România șantajată?

Postat de pe 19 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Modul în care presa din România a fost șantajată este unul foarte pervers. Un efect major al acestei acțiuni este războiul româno-român.”.

Presa din România ar fi reprezentat o prioritate pentru guvernanți la începutul pandemiei de Covid-19. Tot atunci ar fi fost create anumite fonduri pentru a susține financiar casele de presă. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu susține faptul că ar fi fost făcute aranjamente. „Aceste fonduri au venit ca niște formule de publicitate plătite gras, consistent”.

„Ambalajul era foarte frumos!” – a adăugat Sorin Roșca Stănescu. „Casele de presă primesc bani să promoveze clipuri publicitare pe care guvernanții le fac încurajând populația să mențină măsurile de prevenție împotriva infectării cu coronavirus”.

Războiul româno-român

Jurnalistul este de părere că această campanie promovată prin presă ar fi dus la cu totul alt efect decât cel așteptat: „Guvernanții au alimentat prin presă războiul româno-român, războiul dintre vacciniști și nevacciniști.”.

„S-a urmărit divizarea poporului român!” – observă jurnalistul. „Asta pentru a încerca să pulverizeze opoziția la două guvernări care au fost foarte proaste”.

Acest fenomen nu doar că ar împărții românii în două, ci și ar descompune tot ceea ce a mai rămas din unitatea de breaslă a presei române. Reacția lui Sorin Roșca Stănescu vine după dezvăluirile jurnalistei GOLD FM Iosefina Pascal conform cărora bilanțul sumelor cheltuite de cele două guverne ar atinge cca 30 de milioane de euro într-un an.

Întreg articolul poate fi citit aici.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background