Influenceri pe vaccinare – o măsură propusă în planul de guvernare al lui Dacian Cioloș

Postat de pe 18 octombrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Încurajarea populației să se vaccineze prin intermediul unor influenceri este una dintre măsurile pe care ar urma să le ia Guvernul Cioloș odată investit. Premierul desemnat consideră că statul român și-a pierdut credibilitatea în fața populației, iar această metodă ar fi benefică în creșterea gradului de vaccinare.

Întrebat în cadrul unei conferințe de presă de la Parlament despre programul de guvernare și ce măsuri privind impulsionarea vaccinării ar cuprinde, Dacian Cioloș a afirmat faptul că printre acestea se află și implicarea unor influenceri din afara sferei politice. Această tactică ar ajuta la creșterea nivelului de încredere al populației în vaccin, conform liderului Uniunii Salvați România (USR).

„Politicul și statul și-au pierdut mult din credibilitate. Eu cred că oamenilor le este teamă acum, când văd ceea ce se întâmplă. Mor sute de oameni! Pentru că există frică în spațiul public, trebuie să construim și încredere. În sensul acesta am vrea să mergem” – a declarat Dacian Cioloș jurnaliștilor.

O stategie asemănătoare propusese și fostul Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu la începutul acestui an. Voiculescu îi trimisese în luna ianuarie lui Florin Cîțu, pe atunci premier cu drepturi depline, prezentarea unei strategii de vaccinare care includea implicarea voluntară a unei agenții de advertising.

Prezentarea poate fi citită aici: https://drive.google.com/file/d/1YBlrytshzpl_xgJHXdE6VPWQXW2PaR0A/view?fbclid=IwAR1TOpaKW3Y1MuFXECiA3iC4gMLtW216hzQPlXHvStly5N5v1eaJLLGafdw

Președintele USR s-a prezentat luni, 18 octombrie, la Palatul Parlamentului cu programul de guvernare și cu lista de miniștrii. Acesta a fost desemnat de către președintele Iohannis cu formarea unui nou Executiv după ce Guvernul Cîțu a picat la moțiune de cenzură la începutul lunii octombrie.

Programul de guvernare al USR poate fi citit aici: https://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/usr/pages/8779/attachments/original/1634473627/Program_de_Guvernare_17-Oct-2021.pdf?1634473627


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background