PANDEMITA, Episodul 2. INTRĂ-N SCENĂ MIXICH-USR. Cum a fost cumpărată “societatea civilă” de Guvernul României!

Postat de pe 20 octombrie 2021

Autor: Iosefina Pascal

ONG-ul “Observatorul de Sănătate din România” a făcut în 2017 o serie de analize de date și de observații pe baza acestor date, cu privire la finanțarea masivă din partea Big Pharma a medicilor și a instituțiilor medicale din România. A fost, într-adevăr, o acțiune admirabilă din partea “Observatorului de Sănătate din România”, cu atât mai mult cu cât a fost tras un semnal de alarmă cu privire la lipsa de transparență a acestor finanțări din partea Big Pharma:


“Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale nu respectă ghidul Guvernului României cu privire la transparentizarea datelor de interes public (https://goo.gl/znDB9J), datele nefiind publicate în format deschis (fişiere CSV/XML).
Cât timp ANMDM nu realizează o validare a raportărilor la primirea acestora pentru a se asigura că sunt respectate standarde riguroase, iar regulile de completare ale ANMDM sunt foarte vagi, calitatea datelor va rămâne slabă.” –“Observatorul de Sănătate din România”


Interesant este, însă, faptul că această anchetă și raportul rezultat din anchetă au dispărut de pe pagina principala a site-ului ONG-ului. Am căutat la secțiunea “proiecte”, la “monitorizări”, nimic. Mai mult decât atât, adresa site-ului s-a schimbat din “health-observatory.ro” în “observatoruldesanatate.ro”, iar ancheta respectivă poate fi accesată doar cu link direct către aceasta. Cu alte cuvinte, băieții au băgat-o “la dos”. De ce?! Aflați imediat.
Președintele ONG-ului este Vlad Mixich, un promotor virulent al vaccinării obligatorii. Adică fix a ceea ce încercăm să evităm, dpdv juridic și civic, mai ales când vorbim despre obligativitatea vaccinării cu un vaccin experimental, aprobat pe repede înainte de Agenția Europeană a Medicamentului.


Ei bine, acest ONG, care în 2017 lupta împotriva finanțărilor obscure și punea la îndoială credibilitatea și obiectivitatea medicilor care promovează anumite medicamente, primește acum “încurajare” de la Guvernul României pentru “campanii de informare pentru vaccinare”, iar Vlad Mixich se ocupă in prezent de denigrarea celor care spun fix ceea ce și ei prezentau în trecut.


Cu alte cuvinte, au luptat până când au fost cumpărați. Așa cum se întâmplă cu majoritatea “jurnaliștilor” și “societății civile”, după cum am relatat în episodul anterior al serialului “PANDEMITA”.
Când iei bani sub formă de sponsorizare fix de la firma care produce vaccinul și îl vinde în România, când primești bani de la Ministerul Sănătății, adică de la Vlăduț, colegul ONG-ist, ca să promovezi o campanie manipulatorie de vaccinare, tu nu mai ai calitatea morala să convingi oamenii să se vaccineze, cu atât mai mult să sustii obligativitatea vaccinării prin lege, sau condiționare. Dacă îți place să promovezi produse, du-te și angajează-te la Avon.

Colegul lui Mixich, fostul Sinistru al Sănătății, Vlăduț Voiculescu, a fondat ONG-ul MagiCamp în anul 2013 și, după cum v-am tot prezentat acum câteva luni, MagiCAMP încă strângea donații, prin intermediul rețelelor de socializare, dar și al reclamelor de pe site-urile de presă, deși Vlăduț era Ministru al Sănătății. Constatam atunci ca există un vizibil conflict de interese.


Despre acest ONG presa a scris că s-a bucurat de finanțări substanțiale din partea Big Pharma.
Doar câteva exemple: “În anul 2015, Pfizer a sponsorizat MagiCamp cu 50.000 de lei, iar Novartis cu 160.000 de lei. În anul următor, ONG-ul a primit sponsorizări de la firmele Novartis, Pfizer și Himalaya.”
CEO-ul Novartis fiind, timp de 7 ani, chiar unchiul lui Vlăduț, NIC VOICULESCU. Novartis sponsorizează MagiCamp încă de la înființare.


Alt ONG de-al lui Vlăduț Voiculescu este Asociația MedAlert, pe care a introdus-o în activitatea ministerului Sănătății înca din primul mandat de ministru al sănătății în Guvernul Cioloș, iar unul dintre membrii asociației, Adrian Ștefan Voinea, a fost consilierul său in 2021. În 2016-2017 presa a relatat că membrii MedAlert au fost implicați în acțiuni țintite de compromitere și de scoatere din activitate a mai multor doctori de renume.
Adrian Ștefan Voinea este membru în ONG-ul fondat de Vlăduț, MagiCamp. Acelasi Voinea este membru si in ONG-ul “Observatorul Roman de Sanatate” al lui Vlad Mixich. Deci, avem un TRIPLU conflict de interese pe linia – “MAGICamp” , “MedAlert”, “Observatorul Roman de Sanatate” –


Un alt membru al ONG-ului MagiCamp pe care l-a adus Vlăduț la Ministerul Sănătății este chiar Monica Althamer, “navigatoarea de pacienți”. Soţul ei, Liviu Emi Althamer, este din august 2020 directorul general-adjunct al Direcţiei Generală Anticorupţie, unul dintre serviciile secrete ale Ministerului Afacerilor Interne.


Apoi îl avem pe consilierul lui Vlăduț, Marian Raduna (prezent la protestele #Rezist din Parlamentul Romaniei), vice-președintele unui alt ONG, Geeks for Democracy, care cere, la fel ca Vlăduț, donații și “colaborează” bine cu ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea. Același ONG, “Geeks for Democracy” a fost înșurubat la DSP prin “voluntari” care înregistrau și gestionau datele medicale ale românilor cu privire la COVID-19, vaccinare și nu numai. Mai mult decât atât, după cum mi-au relatat proprietari de restaurante, “voluntarii” DSP ai lui Raduna nu efectuau anchete epidemiologice și nici nu emiteau avize DSP, ci pasau răspunderea aceasta superiorilor săi.


Cu alte cuvinte, Ministerul Sănătății a fost, efectiv, confiscat pe persoană fizică de ONG-istul Vlăduț Voiculescu, de prietenii ONG-isti și, implicit, de Big Pharma.


Problema cea mai gravă este că, pe lângă lobby-ul mascat făcut pentru Pharma, pe lângă faptul că fac materiale de propagandă pro-vaccinare prin ONG-urile lor, acești indivizi adună bani pentru ONG-urile pe care le reprezintă și, totodată, au avut acces la informații clasificate și la date cu caracter personal din cadrul ministerului Sănătății si DSP.

Rămâne întrebarea „Ce au făcut de banii noștri?”, știm ce au făcut CU ei, nu știm ce au realizat DE acești bani și nu știm de ce nu sunt anchetați și arătați cu degetul chiar GROPARII pandemiei.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background