Eliminarea banilor cash – sondaj șocant

Postat de pe 14 noiembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată de Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a adus în prim plan subiectul referitor la moneda virtuală care e pe cale să înlocuiască banii cash.

„Banca  Națională a Elveției nu vede în prezent avantaje convingătoare în ceea ce privește  introducerea monedei digitale bancare centrale (CBDC)”, în opoziție cu BNR care a afirmat că ar fi o idee bună, anunță Iosefina Pascal.

Deloitte Global Blockchain a făcut un studiu despre eliminarea banilor care spune că 76% dintre liderii de afaceri din lume, care activează în diverse industrii, au spus că activele digitale vor înlocui monedele tradiționale în următorii 5 ani. Tot acest studiu arată că trei sferturi din liderii din domeniul serviciilor financiar-bancare consideră că era banilor fizici se apropie de final. Un procent de 73% dintre participanții la studiu se tem că organizațiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reușesc să adopte la timp active digitale și tehnologii blockchain. În același timp, 80% dintre participanții la studiu sunt optimiști că vor apărea oportunități de afaceri pe baza monedei virtuale.

Un alt aspect interesant: în timp ce România vrea să intre în zona Euro, Polonia, Cehia și Ungaria nu mai sunt preocupate de acest lucru acum. Bulgaria speră să acceseze zona Euro până în anul 2024.

În Romania este deja la Senat proiectul de lege prin care toți românii vor avea obligatoriu cont bancar, în care-și vor primi banii – salariile, pensiile, dividendele. „Controversatul domeniu al monedelor digitale este și unul foarte volatil și instabil, implementarea acestuia nefiind o idee bună, mai ales în acest context mondial dificil”, afirmă jurnalista. Cu toate acestea, sunt foarte multe companii care doresc trecerea la banii digitali, deși implementarea acestui sistem nu pare a fi sustenabilă, deoarece presupune creșterea consumului de energie și resurse, creșterea dependenței de tehnologie și de domeniul online, nefiind accesibilă tuturor categoriilor de cetățeni.

„Eliminarea banilor cash este dorită mai ales de cei cu foarte mulți bani care controlează întreaga planetă din taste”, concluzionează Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background