După ani întregi de spălare pe creier covido-ucraineană, românii cer libertate de exprimare reală

Postat de pe 27 octombrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a criticat dur lipsa de reacție a guvernului și în special a premierului Marcel Ciolacu, la pachet cu ipocrizia Domniei sale, în legătură cu problema deosebit de gravă a cenzurării presei libere și independente, reliefând cazurile Gold FM și Ion Cristoiu în contrast cu „bufonii” de la Digi24 și manipularea lor pe față.

Presa românească a fost cenzurată grav în decursul acestei săptămâni. După blocarea canalului de Youtube al Radio Gold FM pentru un motiv fals și aberant, anume că analiștii au „îndrăznit” în cadrul emisiunilor să critice nazismul, iată că cenzura a făcut noi victime în rândul jurnaliștilor și vectorilor publici din România. De data aceasta au fost atacați jurnalistul Ion Cristoiu, activistul Aurelian Popa și jurnalistul Luis Lazarus.

„Nouă ne-a fost eliminat canalul de Youtube de 3 ori, de fiecare dată după ce am ajuns la 25.000 de abonați într-un timp scurt; nu am putut monetiza niciun videoclip, deși am fi avut nevoie de acei bani și s-ar fi strâns destui în decursul a doi ani, perioada în care am tot fost blocați”, a mărturisit Andrei Gușă. „Acum a fost restricționat și Ion Cristoiu și se pare că o anumită doamnă, Elisabeta Moraru, este cenzorul presei românești. Problema mea este faptul că Youtube și aceste rețele sociale, care sunt, practic, monopoluri, nu sunt reglementate de Consiliul Concurenței, să zicem, sau de guvernul României direct. Asta nu este în regulă, să poată să cenzureze după bunul plac și nici măcar CNA-ul să nu poată interveni. Este o mare inechitate”, a adăugat jurnalistul, revoltat de obrăznicia și aberațiile marilor companii din industria IT care controlează platformele de streaming.

Este o mare nedreptate ca CNA-ul să se ocupe doar de radiodifuzori și posturi TV, dar nu și de conținutul care circulă pe Internet. Tinerii și copiii, încă necopți și ușor de manipulat, și nu numai ei, au acces la un conținut vast și nefiltrat pe Internet. Manipularea se poate face în egală măsură și la televizor sau la radio, și pe Internet.

„Guvernul, prin vocea lui Marcel Ciolacu, a declarat că nu e treaba sa să ocupe de cenzura presei. Bine că Marcel Ciolacu a lăudat Digi24, care ne-a făcut ‘celebri’ la nivel european și mondial prin Cristina Cileacu, ‘corespondenta de război’ care se prefăcea că este în mijlocul bombardamentelor Hamas și s-a pus pe burtă, în timp ce oamenii circulau fără probleme pe lângă ea, pe trotinete sau biciclete. În afară că este o mare rușine, faptul că Digi24 nu are o reacție oficială la așa ceva îi descalifică total. În opinia mea, o așa manipulare, care nu se compară cu nimic și care e extrem de rușinoasă, îi pune într-o lumină extrem de proastă pe cei de la Digi24. Așteptăm și reacția celor de la CNA, pentru că este vorba despre o manipulare crasă!”, a punctat Andrei Gușă. Așa-zișii „jurnaliști” de la Digi24 au fost lăudați la Ambasada americană pentru „treaba bună pe care au făcut-o în Israel”, deși întreaga lume știe că a fost o minciună gogonată.

Gazda emisiunii a subliniat că lipsa de reacție a guvernului în ceea ce privește cenzurarea presei de bună credință este absolut revoltătoare. „După ani întregi de spălare pe creier covido-ucraineană, românii cer libertate de exprimare reală! Este inadmisibil ca Cileacu să fie lăudată pe la Ambasada americană și nouă sau maestrului Cristoiu să ni se bage pumnul în gură! Să vedem și noi cine are curaj să se bată cu Google și să ia apărarea presei libere și de bună credință”, a concluzionat Andrei Gușă. 

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background