Drogangeala, traficul de medicamente și ignoranța lui Rafila

Postat de pe 22 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a prezentat cum în România, pe lângă drogurile de mare risc, tinerii apelează și la diverse tipuri de medicamente pentru a-și crea stări de euforie și pentru a se simți bine. Soluția lui Rafila? Eliminarea antibioticelor din farmacii și forțarea bolnavilor care au nevoie de anumite medicamente să le procure pe căi neortodoxe.

Cu o zi înainte de accident, participanții la trafic au sesizat poliția cu privire la modul haotic în care era condus Mercedesul deținut de pușlamaua Vlad Pascu pe drumurile din Vama Veche și din Constanța, iar în urma reclamațiilor o patrulă a intervenit și a oprit mașina în care se pare că se afla și tatăl băiatului, Mihai Pascu, însă cei doi au fost lăsați să plece. Din informațiile dezvăluite de presă, se pare că Vlad Pascu nu avea asigurare la mașină, ceea ce din start ar fi trebuit să-i determine pe polițiști să-l oprească, să imobilizeze autovehiculul și să rețină plăcuțele și actele. Același individ a mai fost oprit o dată de către Poliție și a fost din nou eliberat. Conduita necorespunzătoare a echipajului arată în mod clar că polițiștii au fost influențați din exterior să acționeze pro reo. Poliția a declarat că nu deține drug test, dar se pare că imediat cum s-a petrecut accidentul a apărut ca prin minune un astfel de test, iar tânărul a fost depistat cu 3 substanțe extrem de periculoase în organism.

Iosefina Pascal își menține teoria conform căreia pușlamaua Vlad Pascu a primit un super-bolid de epocă de la părinți tocmai pentru a fi protejat în orice circumstanțe datorită solidității mașinii. Imaginile de la locul accidentului sunt cumplite, arătând cele două victime izbite în plin, iar mașina aproape intactă. Trebuie trași la răspundere toți cei vinovați de acest dezastru, de la procurorii DIICOT care i-au închis dosarul penal anul trecut, deși fusese prins cu droguri, până la echipajele de poliție implicate, tatăl care deținea mașina și care a dat-o pe mâinile drogatului criminal și alții.

Au apărut videoclipuri cu Vlad Pascu în timp ce acesta se droga cu Xanax, Oxicodonă și alte substanțe similare, în noaptea accidentului găsindu-se în mașina sa benzodiazepine. Asta înseamnă că în România se face trafic nu doar cu droguri de mare risc, ci și cu medicamente opioide, halucinogene, antidepresive. Ce face Ministrul Sănătății pentru a soluționa această problemă? Scoate din farmacii antibioticele, pentru că așa consideră că poate combate rezistența microbiană la nozocomiale, dar mai bine ar curăța spitalele de aceste infecții periculoase. De la a consuma astfel de medicamente și până la a consuma droguri de mare risc mai este doar un pas. Statul trebuie în primul rând să depisteze care sunt dealerii care eliberează astfel de substanțe, nu să interzică tot pentru toată lumea. Mai mult decât atât, prin această măsură, statul nu face decât să încurajeze și mai mult traficul de medicamente din alte țări către România, pentru că bolnavii care au cu adevărat nevoie de anumite substanțe și nu le găsesc aici apelează la oameni care să le aducă din afară, astfel intrând și mai multe substanțe, periculoase dacă ajung pe mâini greșite, în țară.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background