Draghi și Iohannis contracandidații lui Ursula? Ce se întâmplă cu Cîrstoiu?

Postat de pe 22 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea sa de la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a prezentat evenimentele care au zdruncinat scena politică în ultimele zile.

Referitor la retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru primăria Bucureștiului, jurnalista Iosefina Pascal a evidențiat faptul că era previzibilă, mai ales pentru că altfel medicul s-ar fi confruntat cu probleme serioase în justiție sau ar fi sfârșit chiar în închisoare, având în vedere dezvăluirile care au tot circulat în spațiul public. Cîrstoiu nu este singurul doctor care are activități și în mediul privat, deși legea interzice acest lucru.

Eu cred că domnul Cîrstoiu a fost butonat și cert este că cineva sau ceva l-a împins să-și detoneze cariera de manager de spital, respectiv cariera de medic (destul de lăudată de mulți oameni) pentru o falsă candidatură. Cred că a fost butonat tocmai pentru că erau cunoscute problemele din viața și cariera sa. Fie s-a dorit să se scape de el, pentru că cineva avea alt plan cu el, poate a fost o strategie care să-l ajute, de fapt, pe Nicușor Dan sau cineva avea interesul să protejeze un alt candidat, care ar avea șanse să-l bată pe Nicușor”, a afirmat Iosefina Pascal.

Jurnalista consideră că PSD-PNL trebuie să vină cu un candidat care a mai fost primar sau cu un om politic experimentat în administrație publică. Altfel se va rupe alianța, mai ales dacă va câștiga Nicușor Dan.

Scena politică a fost zdruncinată în plus de anunțul pe surse că Iohannis ar putea ajunge președintele Comisiei Europene. Prima posibilă funcție a lui Klaus Iohannis a fost aceea de secretar general al NATO, urmată de șef al Consiliului Europei, de Comisar European pe Apărare, lista fiind continuată cu ideea de obținere a șefiei Comisiei Europene, caz în care Iohannis ar prelua postul Ursulei von der Leyen. Iohannis va concura cu Mario Draghi pentru această ultimă poziție și ar putea să piardă tocmai pentru că Draghi are mult mai multă experiență și e mult mai implicat.

Până una alta, Klaus Iohannis a plecat într-o nouă excursie, călătorind împreună cu soția, Carmen Iohannis, spre Seul, la bordul unui avion privat. Miniștrii și secretarii de stat care-l însoțesc au plecat spre destinație cu avioane de linie.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background