Dosariada continuă, dar nu pentru toți!

Postat de pe 21 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

A început marea „Dosariadă”, a anunțat jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, prezentând care sunt cazurile din justiție care au stârnit controverse săptămâna aceasta.

În precampanie, la fel ca în alte dăți, a început marea „dosariadă”, cum a numit jurnalista Iosefina Pascal procesele în serie care sunt pornite acum împotriva unor figuri mai mult sau mai puțin incomode din lumea politică. Diferența specifică față de anii trecuți este că politicienii, deși sunt anchetați sau puși sub învinuire, tot candidează și sunt susținuți în continuare de alianța PSD-PNL. Nu demult, reprezentanții PSD, după ce a fost arestat Dragnea, au anunțat națiunea că partidul va fi reformat și că va avea zero toleranță pentru penali.

Cele mai interesante evenimente par să se petreacă în Prahova, acolo unde Iulian Dumitrescu și-a anunțat candidatura la șefia Consiliului Județean. Deși liberalul a fost interceptat, monitorizat și documentat de procurori pentru milioane de euro din șpăgi și pentru grave fapte de corupție, iată că își anunță cu nonșalanță candidatura. Partidul fără penali (PSD) și partidul președintelui, partidul anti-corupție (PNL) susțin un cetățean urmărit penal pentru fapte deosebit de grave. Iulian Dumitrescu este un apropiat de-al lui Florian Coldea și chiar se laudă cu acest statut, după cum reiese din interceptări.

Au mai apărut tot astăzi informații din justiție cu privire la dosarul numit „Mită pentru PSD”. Este vorba despre un caz amplu, în care sunt vizați politicieni de la vârful PSD, mai exact din Arad, Caraș-Severin și alte județe. Acuzațiile se referă la luare și dare de mită, trafic de influență și alte astfel de acte de corupție. Acest dosar este scos din nou în atenția publică, după ce a fost „plimbat” de colo-colo ani întregi, în stilul caracteristic justiției românești. În România, dosarele din justiție, în special cele în care sunt vizați politicieni, sunt amânate la nesfârșit, fie până se prescriu faptele, fie până când devine absolut necesară condamnarea unora sau a altora, pentru că încurcă jocurile de putere. Dosarul „Mită pentru PSD” a primit termen până pe 10 aprilie, cu puțin timp înaintea europarlamentarelor. Va fi clar o lovitură de imagine dacă vor fi condamnați cei 15 politicieni vizați.

Au fost demarate percheziții și în județul Călărași, mai exact la Consiliul Județean Călărași. Este verificată averea președintelui PSD de la Consiliul Județean, despre care se spune că ar fi ilicită. S-au făcut percheziții și la DGASPC Călărași.

O tendință absurdă în România este tocmai aplicarea justiției în mod discreționar. După cum a observat jurnalista Iosefina Pascal, unii politicieni prinși sunt arestați și condamnați rapid (vezi cazul baronului PSD Buzatu), în timp ce alții scapă basma curată, ba chiar ajung să mai candideze pentru un mandat (vezi cazul Iulian Dumitrescu).

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background