Donald Trump nu va fi arestat. Democrații vor recurge totuși la măsuri disperate

Postat de pe 28 septembrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM,  a fost analizată situația juridică a lui Donald Trump care este atacat din toate direcțiile de către opoziție.

Observând grelele încercări prin care este nevoit să treacă fostul președinte american Donald Trump, oamenii se întreabă dacă se poate ajunge chiar la o arestare în plină campanie electorală. Grigore Culian, jurnalist corespondent stabilit în New York, vine cu noi detalii care aduc lumină asupra cazului.

Jurnalistul Grigore Culian este de părere că arestarea lui Donald Trump nu se va întâmpla și aduce argumente pertinente. În primul rând, puterea democrată, în frunte cu Joe Biden, nu vrea să lovească o persoană anume, adică pe Trump. Ținta lor este de fapt mișcarea promovată de Trump, adică MAGA (‘Make America Great Again‘). „Trump este locomotiva partidului din punct de vedere electoral. Să nu uităm că a susținut republicanii la alegerile primare și peste 90% dintre ei au câștigat”, amintește Grigore Culian, justificând atacurile opoziției.

Arestul nu va avea loc niciodată și pentru că nici un judecător din lume nu va putea accepta ca probe niște documente rezultate dintr-o percheziție în care cel urmărit nu a fost reprezentat de avocatul său. Referitor la acest argument, Grigore Culian înaintează o ipoteză aparte. „O altă variantă ar fi că Donald Trump intenționat nu și-a trimis avocații la locul percheziției pentru a le întinde o cursă celor de la FBI”.

Alegerile din America

Întrebat dacă această ofensivă asupra lui Trump pe care Joe Biden și-a asumat-o le va aduce vreun avantaj democraților în detrimentul republicanilor, Grigore Culian reamintește faptul că alegerile sunt de cele mai multe ori câștigate de cei care au banii cei mai mulți. Pericolul mare pentru Trump și pentru mișcarea sa este finanțarea uriașă pe care au obținut-o democrații din partea miliardarilor, inclusiv din partea actorilor cu influență de la Hollywood.

Jurnalistul Grigore Culian atrage atenția asupra faptului că în SUA se practică mita electorală și sunt foarte mulți cetățeni nevoiași care și-ar da votul pe o sumă modică. În plus, politicienii implicați în cursa electorală au tendința să schimbe regulile în mijlocul jocului și să recurgă la tot felul de practici neortodoxe. Există precedent, întrucât și în campania lui Trump de acum câțiva ani au fost obstrucționați observatorii la centrele de votare.

Politicienii ar face orice pentru a câștiga. Democrații sunt în pericol pentru că felul lor de a guverna și de a administra problemele statului a fost unul dezastruos. Grigore Culian nu exclude posibilitatea în care democrații vor recurge la măsuri disperate, cum ar fi violența pentru a amâna sau anula alegerile.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background