Documentele secretizate din dosarul Roșia Montană vor demonstra vinovăția lui Băsescu și Ponta!

Postat de pe 12 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit despre deznodământul și bilanțul procesului Roșia Montană, prezentând care sunt perspectivele aurului României.  

Deși trebuie recunoscut meritul echipei de avocați români care au lucrat la cazul Roșia Montană, Cozmin Gușă și Sorin Roșca Stănescu au subliniat faptul că o decizie în favoarea României nu ar fi fost posibilă fără sprijin extern, în special din partea SUA. Pentru a afla cu adevărat cine a declanșat acest atentat asupra siguranței românilor și a țării, trebuie să se revină asupra unor elemente constituente ale procesului Roșia Montană.

Un prim element foarte important ar fi raportul final al comisiei de anchetă a Parlamentului, care a respins proiectul Roșia Montană, în ciuda dorinței lui Ponta. Raportul conține 6 capete de acuzare împotriva celor care au girat actele ilegale de la Roșia Montană. Premierul Marcel Ciolacu a tot promis că va scoate documentele la iveală și că le va prezenta public. Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a avertizat că, odată cu devoalarea acestor detalii secretizate, se va afla că un număr foarte mare de înalți funcționari publici, începând cu cei care se ocupă de mediu sau de avizarea unor proiecte energetice, și terminând cu fostul premier Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu, sunt corupți și s-au implicat în mod activ în această operațiune desfășurată pe Bursa din Toronto. E o întreagă rețea coruptă care nu a făcut nimic altceva decât să caute să se îmbogățească în urma unor șiretlicuri și în urma manipulării bursei. În arhiva Parlamentului României există acest raport final, care prezintă o listă a prezumtivilor membri ai acestui grup infracțional organizat care au încercat și erau foarte aproape să dea cea mai mare lovitură împotriva națiunii române. Ar trebui trași la răspundere toți complicii din România ai acestei ticăloșii de proporții.

Licența de exploatare a celor de la Gabriel Resources va expira curând, în următoarele 3 luni. E posibil ca guvernanții slabi și șantajabili să reînnoiască licența și să o ofere vreunor alte companii favorite care să exploateze resursele țării și aurul românesc. Normal ar fi ca România să valorifice cel mai mare depozit de aur și argint din Europa, cu tehnologii avansate, care să nu afecteze clima și geografia din zonă prin decopertarea unor porțiuni întinse din munte și care să nu folosească cianuri toxice. De aceea ar fi esențial ca atât presa, cât și guvernanții și chiar cetățenii să vegheze și să aibă grijă să nu vină străini să acapareze resursele țării.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background