DNA muncește din greu azi, dar va fi cu finalizare? Percheziții la șpăgari și la ministere

Postat de pe 12 decembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a analizat activitatea intensă din ultima perioadă a DNA-ului în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM.

DNA-ul a făcut percheziții la Ministerul Finanțelor, mai exact în biroul secretarului general și cel al secretarului adjunct de la minister. Nu se cunoaște încă dacă cei vizați în dosarul de corupție investigat sunt oamenii care se află actualmente în funcție sau dacă este vorba despre politicieni care au ocupat aceste funcții anterior. Tot astăzi, DNA-ul a făcut percheziții la 2 spitale: Spitalul Colțea și Spitalul Sf. Luca. Perchezițiile de la aceste spitale au legătură cu dosarul de la ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București), mai exact cu șpăgile primite de Cristian Plută de la un afacerist pentru a executa anumite lucrări în spitale din subordinea ASSMB.

Actuala șefă de la ASSMB, Sivache Oana, l-a denunțat în trecut pe Cristian Plută pentru că acesta lua mită. Cel mai probabil, anchetat fiind, Plută a decis să furnizeze la rândul său procurorilor informații despre Oana Sivache. Perchezițiile de la Spitalul Colțea au fost efectuate chiar în biroul managerului, care este un apropiat al Oanei Sivache. Anca Coriu, șefa secției de ATI de la Colțea și soția lui Daniel Coriu, actualul președinte al Colegiului Național al Medicilor, le-a luat apărarea medicilor care iau șpagă, într-un interviu acordat unui post de televiziune cu specific medical. Interesant este că tocmai doamna Coriu, care le caută scuze medicilor șpăgari, este președinta comisiei de etică din cadrul Colegiul Medicilor din România.

Și ministrul Alexandru Rafila s-ar putea confrunta cu probleme cu procurorii, pentru că cei de la Agenția Națională de Integritate au descoperit că acesta ar fi omis să menționeze o serie de informații importante în declarația de avere. Rafila este membru în consiliul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) și a uitat să treacă această funcție în declarația de avere. Urmează să vedem dacă ANI va sesiza și organele de urmărire penală.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background