Directorul CIA s-a întâlnit la Kabul cu liderul taliban Abdul Ghani Baradar

Postat de pe 24 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Directorul CIA, William Burns, a avut luni o întâlnire confidențială la Kabul cu unul dintre liderii mișcării talibane Abdul Ghani Baradar. Întâlnirea între SUA și regimul fundamentalist a fost la cel mai înalt nivel, după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan.

Decizia președintelui american Joe Biden de a-l trimite la Kabul pe William Burns ilustrează gravitatea crizei pentru administrația de la Washington. Burns este adesea descris drept unul dintre cei mai versați diplomați ai SUA. Mollahul Abdul Ghani Baradar, care conduce biroul politic al talibanilor din Qatar, este noul lider al regimului care a preluat puterea la Kabul.

Momentan nu se cunosc detaliile discuțiilor dintre liderul taliban și directorul CIA. Probabil s-au axat pe termenul de realizare a evacuărilor de pe aeroportul din Kabul. În prezent, mii de afgani sunt adunați în speranța că se vor putea urca într-un avion pentru a pleca în străinătate.

Talibanii au transmis luni că nu vor accepta continuarea acestor operațiuni  după data de 31 august. În acest timp, SUA își intensifică eforturile pentru a evacua cât mai multe persoane din Kabul. De pe 14 august și până luni, armata americană a evacuat peste 37.000 de persoane.

Sursă text: AGERPRES


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background