Noi tensiuni apar în Orientul Mijlociu

Postat de pe 24 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

Avioane militare israeliene au efectuat, în cursul nopții de luni spre marți, noi raiduri aeriene în teritoriul palestinian Fâșia Gaza. Acțiunea a fost considerată o urmare a atacurilor cu baloane incendiare lansate de militanți islamiști spre sudul Israelului.  

Avioanele militare israeliene au survolat deasupra zonei Al-Zeitoun, ce se află la periferia orașului Gaza, dar și Khan Younis, Beit Hanoun și Jabaliya. Sistemele de artilerie din Fâșia Gaza au fost activate în timpul raidurilor aeriene, conform postului israelian Kan. Motivul acestor raiduri este lansarea baloanelor incendiare de militanții palestinieni din Fâșia Gaza, care au produs zece incendii de vegetație în sudul Israelului.

În ultimele zile, tensiunile dintre Israel și organizația Hamas s-au amplificat. Mișcarea Hamas deține controlul asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza. Aceasta a anunțat că în următoarele zile vor avea loc noi proteste palestiniene la frontiera dintre Fâșia Gaza și Israel.

Aviația militară israeliană a atacat, sâmbătă seară, teritorii islamiste din Fâșia Gaza, după confruntări între agenți israelieni și protestatari palestinieni. Violențele s-au soldat cu rănirea a 41 de palestinieni și a unui agent al Poliției de Frontieră din Israel.

Sursă text: Știripesurse.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background