„Digitalizarea” Sănătății și „digitalizarea” instituțiilor – bubuie angajările

Postat de pe 6 noiembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza        

Bugetul pentru digitalizăre, din care se înfruptă de fapt politrucii, atinge suma de aproximativ 650 de milioane de euro, a dezvăluit jurnalista Iosefina Pascal în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM.

O mare parte din această sumă colosală nu este cheltuită pentru achiziționarea device-urilor sau pentru dezvoltarea unor softuri care să faciliteze procesul digitalizării. În realitate, banii cei mai mulți sunt risipiți pe consultanță și training-uri. S-au investit mulți bani și în site-ul Ghișeul.ro, care este conceput deja de 10 ani și care funcționează în continuare doar cu niște schimbări nesemnificative aduse platformei. Doar 1,8 milioane de români folosesc Ghișeul.ro. Platforma celor de la ANAF este greu de folosit, în special de oamenii mai în vârstă, neinițiați în „tainele” lumii digitale, dar se pare că îi pune în încurcătură și pe tineri, fiind concepută prost și alambicat.

De când a fost demarat proiectul cu digitalizarea, numărul de angajați la stat a rămas constant, însumând peste 1,2 milioane de bugetari. Ba chiar se fac angajări, deși cetățenilor li se spune că trebuie adoptate măsuri de austeritate pentru a fi acoperită gaura de la bugetul de stat. Tinerii IT-iști români talentați au propus soluții inovatoare primăriilor și au fost întâmpinați de refuzuri directe. Primarii au invocat ca justificare pentru refuz faptul că preferă soluțiile proprii, dezvoltate de vreun om al partidului, reprezentate de platforme concepute de ei, însă neeficiente și vulnerabile în fața hackerilor.  

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background