AUR condamnă atitudinea CNA față de postul Realitatea PLUS și Campania “Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR”

Postat de pe 6 noiembrie 2023

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă cu fermitate atitudinea ostilă a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) care vizează postul Realitatea PLUS privind difuzarea materialelor referitoare la Campania “Caravana România Suverană și Spitalul Mobil AUR”, organizată în parteneriat cu ONG-ul “Medici pentru satele țării”.

Considerăm că această decizie reprezintă un act de cenzură care limitează accesul la informație și împiedică promovarea unei inițiative atât de necesare românilor, aducând atingere cauzei pentru care acest parteneriat a fost încheiat.

Astfel, scopul campaniei sociale prin intermediul căreia au tratați până în acest moment 8.588 de pacienți a fost facilitarea accesului la servicii medicale și atragerea atenției asupra unei probleme sociale majore.

“Caravana nu are un scop electoral, ci reprezintă respectarea unei promisiuni. Mai mult, această inițiativă este menită să aducă un real sprijin și beneficii românilor.

Este regretabil faptul că CNA a ales să interpreteze această campanie ca pe o încălcare a regulilor audiovizuale, în loc să recunoască eforturile de a aduce în atenția publicului un demers social care urmărește facilitarea accesului la servicii medicale gratuite celor pentru care se face dificil. Considerăm că instituțiile, transformate peste noapte într-unele de forță, ale statului paralel vor să interzică tot ce este bun în România”, a susținut președintele AUR, George Simion

În acest context, dată fiind atitudinea arbitrară a instituțiilor statului în ceea ce privește această campanie și atitudinea față de celelalte partide politice și liderii acestora, care cu adevărat folosesc spațiul de emisie pentru a-și prezenta programul politic și pentru a-și face campanie, AUR ia atitudine.

Marți, 7 noiembrie, membrii și simpatizanții AUR vor demonstra pașnic în fața sediului Consiliului Național al Audiovizualului, începând cu ora 08:00.

AUR își reafirmă angajamentul față de valorile democratice și drepturile fundamentale ale cetățenilor de a fi informați corect.

Departamentul de comunicare al Alianței pentru Unirea Românilor                                                   


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background