Digitalizarea lui Heiuș scoate oamenii în stradă

Postat de pe 29 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a vorbit, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, despre strategia de digitalizare a ANAF, o strategie foarte greoaie și foarte ineficient pusă în practică.

Iosefina Pascal a avertizat de mai mult timp că aplicația și platforma online a ANAF-ului este extrem de greu de folosit, pentru că rulează foarte greu, formularele sunt neclare, nu oferă suficient spațiu pentru completarea datelor solicitate, există probleme la încărcarea documentelor și deschiderea anumitor documente care necesită utilizarea unor anumite aplicații de citire ș.a.m.d. Deși există pe canalul lor de Youtube diferite ghiduri, în practică utilizatorii se confruntă cu tot felul de obstacole. Și chiar dacă o persoană se duce fizic la ghișeu, este întâmpinată de funcționari care explică chiar mai ambiguu decât ghidurile online și care o mai și trimit acasă.

În alte instituții, cum sunt băncile, funcționarii își ajută clienții care sunt de obicei oameni vârstnici sau oameni care nu au mijloacele materiale necesare să-și permită dispozitive complicate sau accesul la educație. Dacă există un interes, orice poate fi rezolvat. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, inutil, chiar și pentru companii sau firme.

Contabilii se pregătesc de grevă, pentru că majoritatea firmelor se bazează pe contabili să cunoască tot soiul de detalii administrative, iar procesul aflării acestor detalii devine din ce în ce mai complicat din cauza digitalizării lui Heiuș. Pur și simplu nu merge site-ul ANAF-ului și se ajunge la situații de criză, pentru că angajații responsabili nu-și pot face munca și se ajunge la popriri abuzive și, automat, la prejudicii grave aduse diferitelor firme.

Tot Lucian Heiuș îi anunță pe cetățeni că „toată lumea ar trebui să depună, până pe 25 mai, declarația unică pentru definitivarea veniturilor extra-salariale din 2022. Deja au început să cadă serverele de la ANAF. De vină e tehnologia veche de 15 ani și sper ca până la sfârșitul 2023 să se rezolve problema”. Este inadmisibil să le ceri oamenilor să-și depună declarația unică și site-ul tău să nu fie optimizat pentru a putea procesa milioane de accesări.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background