Politrucii din UE joacă la două capete – amenințări pentru Turcia

Postat de pe 29 mai 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a abordat subiectul alegerilor din Turcia și ipocrizia statelor UE.

Erdogan își continuă mandatul de președinte în Turcia. Dacă acum 1-2 săptămâni cei de la Antena 3 CNN și alte posturi similare dădeau de pământ cu Erdogan și-l etichetau drept dictator, așteptând cu sufletul la gură să vină Occidentul să „civilizeze Turcia”, iată că acum celebrează câștigul acestuia și spun că era clar că acesta va fi deznodământul alegerilor.

Pe același model funcționează și UE, NATO, SUA și Marea Britanie, care l-au felicitat pe Erdogan pentru victoria obținută, liderii lor făcând altădată campanie în mod public pentru Kilicdaroglu. Totul pare a fi un joc de teatru ieftin, din moment ce birocrații bruxellezi fac acuzații extrem de grave.

Manfred Weber, liderul PPE, declara, concomitent cu europenii care-l ridicau în slăvi pe Erdogan, că ar trebui retrasă candidatura Turciei la UE pentru că a câștigat Erdogan. „Trebuie să renunțăm la acest proces, pentru că mai mult blochează relațiile decât să le sprijine. Ultimii ani au arătat că un parteneriat strâns e important, dar nimeni nu dorește ca Turcia să devină membră cu drepturi depline a UE”, a declarat Manfred Weber. Practic, democrația e anulată, pentru că „bruxellorcrații” decid că un stat poate deveni membru al UE doar dacă are o anumită conducere. Dacă ar fi câștigat Kilicdaroglu, poate lucrurile stăteau altfel.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background