Dian Popescu: Se vede din consumul energetic al României faptul că industria nu mai funcționează!

Postat de pe 18 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Dian Popescu a vorbit despre mecanismul de distrugere a economiei României și a prezentat care ar putea fi soluția salvatoare pentru statul român: un proiect de țară bine pus la punct și bine gândit, care să utilizeze resursele abundente în vederea dezvoltării și opririi îndatorării excesive.

Virgil Popescu, etichetat de către Dian Popescu drept un mare trădător de țară, a majorat prețurile la energie și la gaze, omorând economia României fără să se atingă nimeni de el și fără să fie tras la răspundere. În anul 2019, România avea în lunile de vară un consum de 9.000 MWh la energie electrică și în weekend avea un consum de 7.500 MWh, dar iată că în prezent România are un consum de 7.500 MWh când e vârf, iar în weekend-uri se înregistrează un consum de 4.500 MWh. Dian Popescu a dezvăluit că în luna mai a anului 2023 consumul industrial de gaze din România a fost 30% din consumul de gaze din 2022 tot din luna mai. De aici rezultă că fabricile, care produc plus valoare, nu au funcționat.

„Din consumul energetic și de gaze al României se vede că noi nu mai avem economie, economia noastră nu mai funcționează! Cei care ne conduc sunt nebuni! Datele consumului pe intervale exact asta arată. Când creșteau prețurile nejustificat, le-am spus să creeze mix energetic, să plafoneze imediat prețul la producător, dar n-au făcut nimic și a trecut deja mai bine de un an și jumătate. Companiile românești au fost afectate de aceste creșteri de prețuri, multe din ele s-au închis, iar patronii au plecat în afară. Iar acum încercăm să cârpim dezastrul creat cu legile fiscale…”, a punctat Dian Popescu.

România are nevoie urgentă de un proiect de țară bine gândit prin care să se dezvolte. Dar, din păcate, Dian Popescu a avertizat că vom mai pierde încă un an și ceva din cauza alegerilor și din cauza imposturii din ministere. Salvarea noastră sunt resursele cu care a fost înzestrată România, care ar putea fi folosite pentru a ne dezvolta și pentru a readuce în țară măcar o parte din forța de muncă ce a fugit de aici din cauza sărăciei și datoriilor. În lipsa unei inventarieri juste a resurselor României, nu putem vorbi de un Guvern de bună credință.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background