Strategia Națională de Înțepare este în PNRR!

Postat de pe 17 august 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii extrem de importante despre Strategia Națională de Sănătate care este inclusă ca jalon în PNRR.

Se pare că în PNRR este inclusă Strategia Națională de Sănătate, în care sunt prevăzute două jaloane extrem de importante: digitalizarea sistemului public de sănătate și Strategia Națională de Vaccinare. Iosefina Pascal a pus în prim plan trei aspecte extrem de importante ale acestei noi strategii de vaccinare și anume: se pune problema dacă se vor păstra aceleași vaccinuri în schema de vaccinare a copiilor, fără a fi adaptate sau înlocuite cu vaccinuri cu ARN mesager, dacă schema de vaccinare va rămâne recomandată și nu obligatorie și, de asemenea, este important de observat dacă în schema de vaccinare recomandată va fi inclus și vaccinul anti-Covid. Întrebările acestea sunt perfect justificate, mai ales dacă luăm în considerare faptul că marile companii farmaceutice au părut să urmărească în special profitul în timpul pandemiei în loc să pună pe primul loc exact vindecarea oamenilor.

Strategia Națională de Vaccinare va include o lege a vaccinării și e extrem de important modul în care aceasta va fi prezentată publicului, dar mai ales modul în care va fi receptată de către public și ce dezbateri va stârni. Ideea introducerii unei legi a vaccinării obligatorii se vehicula încă din 2017-2018, de pe vremea când Ministrul Sănătății era Sorina Pintea. Astăzi, în schimb, după experiența traumatizantă a pandemiei, oamenii se tem și nu mai au deloc încredere în autorități, iar acest lucru se datorează în special lipsei comunicării sau comunicării extrem de defectuoase.

Strategia Națională de Vaccinare nu va fi scoasă tocmai pentru că ea reprezintă un jalon al PNRR, proiect pe care Guvernul și l-a asumat fără să negocieze. De aceea este esențial să se afle exact care este scopul acestei strategii. Scopul este introducerea obligativității vaccinării sau scopul este conștientizarea importanței vaccinării? Astăzi au fost proteste la Ministerul Sănătății și nimeni nu s-a sinchisit să iasă și să comunice cu reprezentanții protestatarilor pentru a vedea care sunt nemulțumirile acestora și cum i-ar putea ajuta. Această lipsă de comunicare pare să arate că politrucii au ceva de ascuns.

Se dorește includerea în programul național de vaccinare a vaccinului anti-Covid pentru care românii și-au pierdut interesul, doar 5.457 de oameni făcând doza 3 din noiembrie 2022 și până în ianuarie 2023. Strategia națională a vaccinării trebuie adoptată până în 2024, iar politrucii nu fac niciun demers de informare a populației.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background