Dialog senzațional cu Ciprian Mega, preotul-regizor, noul membru al Clubului de Gândire GOLD!

Postat de pe 13 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, prezentată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Ciprian Mega a descris primirea făcută filmului său, 21 DE RUBINI, dar și concluziile sale în urma întâlnirilor cu personalitățile puterii politice din Rusia. De asemenea, Ciprian Mega a abordat subiectul concursului EUROVISION din Suedia, demonstrând cum s-a schimbat Occidentul din punct de vedere civilizațional și arătând dacă se înregistrează un șoc cultural și în România

Statul Paralel are resurse uriașe și lucrează în mod constant împotriva unui spirit de normalitate.

Preotul-regizor Ciprian Mega a mărturisit că se aștepta ca filmul său, „21 de rubini”, să fie receptat de o anumită parte a publicului într-un mod mai violent sau agresiv, însă s-a declarat profund dezamăgit de reacția superficială a unor colegi de breaslă sau a unor oameni publici de la care avea cu totul și cu totul alte așteptări. Deși s-a iscat un mecanism de propagandă ce a împrăștiat știri false și judecăți de valoare lipsite de argumente, toată această reclamă așa-zis negativă a avantajat filmul „21 de rubini”, acesta ajungând la mai mulți oameni.

Păzitorii anormalității s-au activat în momentul în care filmul „21 de rubini” a devoalat pentru public toate neregulile din România și efectele lor pe termen lung, într-un moment în care această peliculă a reușit să promoveze România în lume (prin participarea la BRICS FILM FESTIVAL 2024) și într-un moment de normalitate, în care un emisar al culturii și spiritualității românești s-a întâlnit cu vârfurile puterii din Rusia. În ciuda tuturor obstacolelor, echipa din spatele filmului a reușit să răzbească și să-și ducă la îndeplinire misiunea: aceea de a devoala Statul Paralel printr-un demers artistic de succes.

Ciprian Mega a slujit în Biserica Kremlinului și a mărturisit că nu ar fi refuzat anul acesta ocazia de a sluji sfânta Liturghie alături de Patriarhul Kiril al Rusiei, tocmai pentru că nu dorește să alimenteze propaganda și gândirea toxică a prezentului; chiar dacă Rusia se află în război cu Ucraina, biserica nu are nicio legătură cu politica sau geopolitica, fiind un organism de sine stătător și independent, în slujba lui Dumnezeu. A urmat apoi replica dată de preotul Ciprian Mega fostului președinte rus, Medvedev, în cadrul unei conferințe de presă pe marginea filmului. Preotul Ciprian Mega a avut curajul să-i ceară lui Medvedev să nu mai desconsidere România. Ciprian Mega a dorit să clarifice faptul că cina a fost programată de dinaintea conferinței de presă și că se aștepta ca aceasta să se anuleze după declarația sa catalogată ca fiind controversată.

Impresia mea este că noi îi percepem pe ruși așa, într-un provincialism care nu are legătură cu realitatea, iar ei ne privesc ca pe o țară bizară. La un moment dat, când se vor împăca cu americanii, și ei, și americanii, ne vor privi cu aceeași distanță și foarte superficial, asta pentru că noi nu reușim să ne creionăm o imagine înaintea străinilor, fie că e vorba de țări prietenoase sau dușmane. Important ar fi ca noi să ne clarificăm foarte bine poziția și să arătăm cine suntem. Noi, echipa filmului ’21 de rubini’, asta am încercat să facem”, a declarat Ciprian Mega. Dmitri Medvedev nici măcar nu a amintit de replica din conferința de presă, iar echipa din spatele peliculei „21 de rubini” i-a făcut cadou soției lui Medvedev o ie românească, explicând și ce ar trebui să însemne România pentru estul Europei.

A urmat întâlnirea părintelui Ciprian Mega cu Konstantin  Malofeev, un om bine intenționat și care nu l-a privit pe preotul român cu răceala cu care a fost întâmpinat de alți concetățeni ai săi. „M-a impresionat foarte mult modul de a sprijini diferite personalități, gânditori din Rusia, oameni pe care, deși gândesc diferit și abordează ideologiile diferit, totuși el îi încurajează într-o dezbatere atât de necesară în spațiul public. M-au impresionat, totodată, și sinceritatea și profunzimea domnului Malofeev”, a afirmat Ciprian Mega.

Ciprian Mega: “Din partea lui Putin am perceput un semnal de bunăvoință către România și români.”

Părintele Ciprian Mega a spus că, dacă filmul său ar fi câștigat un premiu la festivalul de la Moscova, și-ar fi dorit să-i ofere personal lui Vladimir Putin ceasul cu 21 de rubini din film. În spatele acestei idei stă chiar ultima secvență din peliculă, în care procuroarea îi așează tatălui său aflat în spital ceasul pe mâna dreaptă. Ciprian Mega a observat că și Vladimir Putin poartă ceasul la mâna dreaptă și ar fi vrut să-i facă acest dar în semn de mulțumire și recunoștință pentru faptul că „21 de rubini” a fost acceptat în cadrul festivalului, deși există mai multe scene în care se aduc critici sau chiar injurii la adresa președintelui rus. Konstantin Malofeev, care știa despre intenția regizorului de a-i oferi ceasul președintelui rus, s-a ocupat de organizarea întâlnirii dintre Ciprian Mega și Vladimir Putin. „Dacă ar fi să creionez un mesaj, cred că există bunăvoință din partea Rusiei pentru români. Eu cred că adevăratul responsabil pentru războiul din Ucraina nu este la Kremlin și asta o cred cu adevărat și o declar din poziția unui om liber să gândească cu mintea lui”, a dezvăluit preotul Ciprian Mega.

Spiritul EUROVISION, ce-a oripilat românii normali, e adânc impregnat în societatea occidentală!

Românii care au urmărit finala Eurovision 2024 au rămas șocați de interpretările „artiștilor”, de mesajele bizare și de spectacolul grotesc. „Aceasta a fost devenirea întru neființă și acesta este drumul pe care merge de fapt societatea noastră. Prin spectacolul acesta grotesc de la Eurovision vedem chipul Europei, așa cum este ea astăzi. Confiscându-ni-se câmpul acesta artistic, și cultural în general, în Europa, spațiul acesta care ar fi trebuit să fie destinat frumosului și căutării adevărului, Europa se redefinește cultural. Aseară, pentru a nu știu câta oară, am văzut chipul Europei și al societății către care ne îndreptăm. Nu doar cei care susțin sau promovează această propagandă, ci și cei care tac în fața ei, sunt la fel de vinovați. Nu mai avem voie astăzi să tăcem, pentru că atitudinea noastră este între a fi și a nu fi. Nu știm ce va mai fi pe viitor cu noi dacă lăsăm acest pas către dezumanizare să devină normativ pentru societate”, a explicat părintele Ciprian Mega.

Aceasta este noua normalitate în Occident: hipersexualizarea, transumanismul, tehnologizarea, toate acestea reprezentând un atac la adresa ființei umane. Îndepărtarea de ideologiile care par să acapareze acum Occidentul nu reprezintă aderarea la falsul curent „putinist”, ci o revenire în fire și o căutare a resorturilor necesare pentru a merge mai departe în interiorul propriului popor.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background