Acuzații grave din partea armatei la adresa conducerii Ucrainei. Profitul companiilor de armament

Postat de pe 25 iulie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a dezvăluit detalii șocante despre cum bubuie profitul companiilor producătoare de armament pe fondul războiului din Ucraina, dar a prezentat și acuzațiile pe care le fac oamenii din interiorul armatei ucrainene cu privire la situația de pe front.  

A fost publicat un articol interesant de către cei de la Kyiv Independent care spun că „fiecare sută de metri îi costă 4-5 soldați. Luptătorii de pe frontul din Ucraina vorbesc despre moralul scăzut și despre bătălii sângeroase”. Un alt jurnalist, de data aceasta unul independent, din Ucraina, complet devotat susținerii ucrainenilor, afirma pe 17 iulie: „astăzi am primit informații de la sursele din SBU. Până în acest moment, numărul soldaților morți este de peste 310.000. Mulțumesc, Zaluzhnyi (general ucrainean)!”.

Jurnalistul independent continuă cu acuzații foarte grave la adresa conducerii statului ucrainean, dar și la adresa generalilor din fruntea armatei ucrainene. El vorbește inclusiv despre cum ar fi fost ucis un ofițer important din armată pentru că s-ar fi plâns superiorilor că li se fură armamentul și produsele venite ca ajutor umanitar. Chiar zilele trecute Washington Post a publicat un raport al Pentagonului în care se spune că au existat numeroase cazuri de furt al tehnicii militare trimise în Ucraina.

Există o serie de profitori ai războiului, cum este și Lockheed Martin, o firmă de securitate globală, care se ocupă în special de aeronave. La începutul acestui an, compania a avut o prognoză a vânzărilor, estimându-le la 15,5 miliarde de dolari. Iată că au depășit cu un miliard și jumătate suma la care se așteptau. A crescut și încrederea în această companie, lucru reflectat în prețul acțiunilor care a crescut de la 300 de dolari la 460 de dolari.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background