Demența Federației Patronatelor din turism – taxă pe vacanțele petrecute în străinătate

Postat de pe 27 septembrie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal la Radio Gold FM, a fost prezentat cum Federația Patronatelor din turism vrea să impună o taxă pentru cetățenii români care doresc să-și facă vacanțele sau concediile în străinătate.

La inițiativa Federației Patronatelor din turism, cetățenii români vor fi nevoiți să plătească o taxă pe zi dacă aleg să plece în străinătate în loc să stimuleze turismul local. Este propusă suma de un euro de persoană. Agențiile vor colecta taxa de la români, iar banii strânși ar urma să fie folosiți pentru promovarea României. Mai mult, se ia în calcul să fie taxați și turiștii care își fac vacanța pe cont propriu și nu sunt clienți ai agențiilor de turism.

Din ce în ce mai mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate, pentru că la noi în țară multe dintre destinații devin din ce în ce mai scumpe. Se estimează că aproximativ un milion de români aleg destinații din țări străine, dar numărul ar putea fi mai mic, având în vedere sărăcia în creștere din România și taxele împovărătoare ce apasă pe umerii românilor. Presupunând că taxa va rămâne la 1 euro, s-ar acumula peste 5-7 milioane de euro care se presupune că vor ajunge la bugetul de stat și care sunt destinați promovării turismului din România.

Au apărut din neant astfel de măsuri, după ce turismul românesc a fost pus la pământ prin înstrăinarea anumitor stațiuni, prin creșterea prețurilor, deși calitatea serviciilor nu se ridică la nivelul sumelor percepute, iar mulți turiști și-au dat seama de această batjocură și aleg să plece în afară în concedii. Ministerul Economiei pare să susțină acest demers al Federației Patronatelor din turism. Proiectul Federației este construit pe o minciună, pentru că reprezentanții acesteia susțin că au adoptat modelul european; ce au omis să spună este că taxele acestea sunt aplicate străinilor în țările civilizate, justificarea unor astfel de măsuri fiind că banii încasați sunt folosiți pentru întreținerea și amenajarea zonelor turistice.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background