Adrian Kiseleff: ” Lumea instrumentală nu se termină niciodată, există tranziție tot timpul”

Postat de pe 21 august 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În cadrul emisiunii ”Weekenduri Gold cu Jessie și Doru”, a fost invitat Adrian Kiseleff, producător de muzică și fost pianist în trupa Compact.

Întrebat despre activitățile sale muzicale, Adrian Kiseleff a făcut o referință la perioada copilăriei. ”Activitățile muzicale se bazează pe un început în muzica clasică, încă din copilărie. Am studiat pianul șapte ani, am terminat gimnaziul și liceul în cadrul Liceului George Enescu la secția pian. Backgroundul de mic m-a educat să continui în acest spirit.”

La întrebarea ”De ce nu te-ai angajat într-o filarmonică și ai preferat să fii în zona asta freelancer?, Adrian a afirmat că s-a raportat la ce a realizat în timpul gimnaziului și liceului. ”Cred că încă din liceu îți cam dai seama despre ce se poate face cu muzica în general. Ideea e să te axezi pe ceea ce îți place. Întrebat ”Cum ai ajuns să fii pianist în trupa Compact”, Adrian a recunoscut că ”aici este un merit al prieteniei, al cunoașterii, al întâmplării din aproape în aproape. Am intrat într-un cerc de alți prieteni și din cerc în cerc am ajuns aici.”

Întrebat dacă este nostalgic după perioada în care era membru al trupei Compact, Adrian a răspuns afirmativ. ”Am stat prea mult timp acolo, adică opt, nouă ani. E o altă viață pe care am trăit-o acolo și tot timpul voi rămâne cu această nostalgie, a reușitelor și a nereușitelor de acolo, fiindcă reprezintă un capitol din viața mea artistică.”

În prezent, Adrian se concentrează pe o altă ramură a muzicii, mai exact cea a producției muzicale. ”În capitolul prezent, pandemia mi-a adus un lucru nou, benefic, producția muzicală. E un lucru pe care mi-l doream de foarte mult timp să îl fac. În general, încă din perioada Compact îmi place să cred că am fost un tip polivalent, adică începând de la rock până la pop. Pop-ul este puțin mai atrăgător pentru că nu este ceva clasic.”

La întrebarea ”Unde te simți cel mai bine, pe scenă sau în fața calculatorului?”, Adrian a recunoscut că nu poate alege. ”Îmi place să cred că dacă faci ceea ce trebuie și bine în fața calculatorului, ajungi să prezinți și oamenilor live.” În prezent, Adrian Kiseleff concertează în continuare, fiind membru al bandului Lidiei Buble. ”Lumea instrumentală nu se termină niciodată, există tranziție tot timpul. Undeva după 2018 am făcut tranziția către lumea pop, m-am alăturat bandului Lidiei Buble. Acolo am intrat iarăși într-o altă lume, într-o lume la fel de profesionistă.”

La finalul interviului, Adrian a fost întrebat cum este industria muzicală acum față de cea din trecut. ”Când am început, am prins epoca CD-ului. Studioul presupunea lucru o juma de an, un an, în funcție de formație. Pentru o formație rock cum era Compact, munca la un CD se făcea în trei sau patru luni, se imprima în studio, după care începea perioada concertelor pentru promovarea acelui CD. În prezent se învârte totul foarte repede, ca o mașinărie bine unsă.

Emisiunea ”Weekenduri Gold cu Jessie și Doru”, se difuzează în fiecare sâmbătă și duminică la Gold FM, de la ora 9.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background