Cu cărțile pe față: Ungaria refuză să participe la „misiunea nebunească a NATO de a ajuta Ucraina”!

Postat de pe 9 mai 2024

Ungaria nu va participa la planul pe termen lung al NATO de sprijinire a Ucrainei, a declarat ministrul său de externe, calificând planul drept o „misiune nebună”.

Aliații NATO au convenit în aprilie să inițieze planificarea unui sprijin militar pe termen lung pentru Ucraina împotriva invaziei Rusiei, prin crearea unui fond în valoare de 100 de miliarde de euro.

Conform planurilor, citate de Reuters, NATO ar urma să preia o parte din activitatea de coordonare de la o coaliție condusă de SUA, cunoscută sub numele de grupul Ramstein.

Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a reiterat opoziția anterioară a guvernului față de acest plan.

„Ungaria va rămâne în afara misiunii nebunești a NATO, în ciuda tuturor presiunilor”, a declarat el în cadrul unui eveniment live pe Facebook la Londra.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Zoltan Kovacs, răspunzând inițiativei NATO de luna trecută, a declarat, la X, că Ungaria nu va susține nicio propunere NATO care „ar putea să apropie alianța de război sau să o schimbe de la o coaliție defensivă la una ofensivă”.

Relațiile dintre Budapesta și NATO s-au deteriorat din cauza tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO – aprobată în cele din urmă de Budapesta în martie – și, de asemenea, din cauza legăturilor calde ale premierului naționalist Viktor Orban cu Moscova, în ciuda invaziei rusești din Ucraina din 2022.

Trimisul american în Ungaria a declarat anterior că aliații NATO avertizează Ungaria cu privire la pericolele relației sale „strânse și în expansiune” cu Rusia și dacă aceasta este alegerea politică a Budapestei „va trebui să decidem cum să ne protejăm cel mai bine interesele de securitate”, a declarat David Pressman.

sursă: ziuanews.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background