Criza oxigenului medical din România

Postat de pe 2 noiembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Jurnalistul și fostul senator Sorin Roșca Stănescu a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Se știa de luni de zile că vine valul patru de infectări. Raed Arafat nu a făcut nici măcar pregătirile minime!”.

Pe fondul unei crize de oxigen medical incipiente, Sorin Roșca Stănesu este critic cu autoritățile competente: „Se știa foarte bine că va exista o mare presiune pe secțiile de Terapie Intensivă. Trebuiau să facă niște niște pregătiri minime! Una dintre pregătirile obligatorii ere să procure oxigen”.

„Eu nu cred foarte mult în aceste secții ATI, dar așa funcționează sistemul” – a adăugat jurnalistul.

Raed Arafat – „de neclintit”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat, într-un comunicat de presă, că România se confruntă cu o criză de oxigen, deoarece „sunt doar două firme mari şi una mai mică ce livrează oxigen în ţară”.

O altă soluție este folosirea oxigenului tehnic, care are o concentrație mai mică, de 93%, în loc de 99%. A fost emisă și o circulară în care spitalele erau îndrumate să recurgă la această variantă.

 „În ciuda tuturor aceste evenimente, Raed Arafat rămâne de neatins. Acesta a făcut foarte multe greșeli pentru care alții, dacă erau în locul lui, ar fi trebuit să plătească” – consideră Sorin Roșca Stănescu. „El nu a plătit nici cu demiterea, nici cu dosare penale, nici cu nimic”.

Fără oxigen la Iași

Duminică, 31 octombrie, reprezentanții Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi anunțau că se află în criză de oxigen medical. Iar privind alternativa lui Raed Arafat de a administra oxigen tehnic, managerul spitalului a declarat că „am fost instruit la școală să folosesc oxigen medicinal, nu tehnic”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background