Cristian Terheș: „Foarte mulți români protestează împotriva deciziilor UE”

Postat de pe 9 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Europarlamentarrul român Cristian Terheș a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „La protestul din Belgia împotriva obligativității covid au fluturat o mulțime de steaguri românești.”.

Mii de protestatari au iețit în stradă la Bruxelles din cauza modului în care este gestionată criza Covid în Belgia. Europarlamentarul român din partea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Cristian Terheș, prezent la protest a specificat faptul că, după belgieni, românii ar fi fost cei mai numeroși. „E important să se vadă că românii nu sunt nimeni în drum. Noi suntem prezenți și protestăm pentru drepturile noastre” – susține Cristian Terheș.

„Sunt vaccinat, dar țin la drepturi și la libertăți”

Europarlamentarul afirmă că la meeting a întâlnit în mulțime oameni cu care a discutat și care erau vaccinați. Aceștia i-ar fi spus că se află la protest pentru că se opun obligativității vaccinări. „Erau la protest pentru că nu doreau ca drepturile și libertățile cuiva să fie îngrădite. Acei oameni erau acolo pentru că țineau la libertatea de alegere a fiecăruia dintre noi” – a adăugat Cristian Terheș.

Uniunea Europeană are la bază respectarea tuturor drepturilor și libertăților a fiecărei persoane. Articolul 3 din Tratatul Uniunii Europene spune că UE este formată pentru a crea un spațiu al libertății, securității și justiției. Europarlamentarul român este de părere că „libertatea este individuală, nu-i colectivă. Nu ai cum să ai libertate colectivă dacă nu ai libertate individuală”.

Sunt românii „cuminți”?

Cristian Terheș declară faptul că până să ajungă el în Parlamentul European și să aibă aceste demersuri împotriva obligativității vacinării, românii ar fi fost considerați „cuminți”. Celorlanți europarlamentari, care au o părere opusă față de politicianul PNȚCD, ar fi fost surprinși că un român face astfel de manifestații.

Cozmin Gușă este de părere că tot timpul s-ar fi întâmplat lucruri grave pentru România în Parlamentul European. „Foștii europarlamentari nu au fcut nimic” – susține analistul politic. „Toți votau ca oile în interesul grupului lor parlamentar. Nu puneau niciodată problema intereselor naționale”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background