Cristian Lungu: Echipa lui Trump susține AUR în alegerile din România

Postat de pe 1 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, Cristian Lungu, fost senator conservator în România, a relatat, chiar din SUA, cum s-a desfășurat conferința conservatorilor de la Washington, Conservative Political Action Conference, acolo unde a participat și George Simion împreună cu o delegație din partea partidului AUR.  

Chiar dacă în presă s-a scris că CPAC a fost conferința republicanilor, informația este eronată, congresul fiind dedicat conservatorilor de pretutindeni, chiar dacă au participat majoritar republicanii americani. Deviza conferinței CPAC de anul acesta a fost „Where Globalism Goes to Die”, un mesaj puternic și un demers important în lumea prezentului, ce vizează stoparea definitivă a globalismului.

Conferința CPAC a avut o importanță aparte și prin prisma faptului că a susținut un discurs mai ales Donald Trump, care va candida pentru un al doilea mandat de președinte în SUA și are mari șanse să câștige. Există în continuare îngrijorarea că alegerile vor fi fraudate, așa cum s-a întâmplat și în anul 2020, prin voturile de la distanță. Cu toate acestea, Donald Trump este de departe cel mai puternic dintre candidați, având susținerea unei mase importante de americani. O primă victorie ce merită menționată aici este înfrângerea lui  Nikki Haley chiar în statul său natal, Carolina de Sud, Trump obținând peste 60% din voturile cetățenilor de acolo. În contextul unor alegeri echitabile și corecte, Donald Trump ar ieși în mod clar câștigător

Mai mult decât atât, a avut o însemnătate aparte și evenimentul de sâmbătă, unde AUR și George Simion au avut întâlniri interesante cu Steve Bannon, consilierul lui Donald Trump și un foarte apropiat sfătuitor al acestuia. Steve Bannon a participat la o reuniune informală, unde a discutat cu președintele AUR, George Simion, și au înregistrat împreună un filmuleț în care americanul le transmite tuturor conservatorilor din România că George Simion și formațiunea sa politică sunt susținuți de echipa lui Trump în alegerile din România.

https://www.facebook.com/reel/323181954082838

Pe 27 aprilie, AUR va organiza, la Palatul Parlamentului, o conferință a conservatorilor, care va găzdui și câțiva congresmeni și senatori republicani, proces care va contribui la credibilizarea în plus a partidului și la obținerea unei susțineri consolidate și declarate a americanilor pentru acesta în alegerile din România. În mod cert participarea AUR-ului la CPAC a distrus demersul unora de a cataloga partidul ca fiind unul putinist și extremist.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background