Creșterea prețului la motorină ar viza afectarea marilor industrii

Postat de pe 27 aprilie 2022

Autor: Adrian Lambru

Jurnalista Iosefina Pascal a declarat în cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, de la GOLD FM, că: „Creșterea prețului la combustibil nu are legătură cu vehiculele, ci cu marile industrii consumatoare de motorină. Iar de aici avem de a face cu efectul dominoului când prețul crește în toate domeniile”.

Pe fondul creșterii prețului la combustibili, benzină și motorină, foarte multe industrii din România au ajuns să fie afectate. Dacă în cazul benzinei prețurile au stangnat, ba uneori au mai și scăzut, prețul motorinei a tot crescut. Benzina a rămas în jurul valorii de 7,7 lei litrul la Petrom , dar, în cazul motorinei prețurile au crescut, de la sub 8,30 lei/litrul la finalul lui martie.

Chiar dacă accentul a fost pus pe șoferii de autovehicule, Iosefina Pascal susține faptul că această creștere de prețuri ar avea legătură cu marile industrii consumatoare: „Vorbim aici de industria constructoare unde se folosesc utilaje grele care consumă foarte multă motorină. Este apoi agricultura care folosește, la fel, utilaje pe bază de motorină. În aceași categorie se încadrează și transportarea mărfurilor. În toate aceste sectoare se vor înregistra scumpiri esențiale”.

„Este o treabă foarte bine gândită. Iar de aici avem de a face cu efectul dominoului când prețul crește în toate domeniile: la produsele de la raft, în industria tramsportului civil etc.” – spune jurnalista GOLD FM. Așadar, scumpirea unei resurse de bază poate afecta întregi economii și poate provoca reacții în lanț.

Planul post-pandemic

Iosefina Pascal aduce în discuție continuitatea afectării domeniilor economice după pandemia de Covid-19. Aceasta este de părere că după ce criza sanitară ar fi blocat economiile și ar fi îndatorat țările, ar urma distrugerea completă a situațiilor economice. Iar subiecul nu ar fi unul de actualitate, căci foarte multe instituții prestigioase din diverse țări au atras atenția asupra acestui fenomen.

„De aceea țările vor să naționalizeze companiile strategice și importante, cât și să limiteze, spre interzicele totală, exportul. Se dorește o independență la nivelul fiecărei țări din foarte multe puncte de vedere, de la energie, la agricultură și altele. Interesant va fi cum vor gestiona guvernanții din România situația” – a adăugat jurnalista GOLD FM.

Emisiunea “Scamatoriile Iosefinei”, moderată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 16. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background