Copiii se pot eutanasia singuri, fără acordul părinților. Unde se întâmplă așa ceva?

Postat de pe 13 octombrie 2022

Autor: Oana-Medeea Groza

În cadrul emisiunii „Scamatoriile Iosefinei”, jurnalista Iosefina Pascal prezintă o situație șocantă și extrem de îngrijorătoare: copiilor le va fi permis să decidă singuri dacă vor să apeleze la eutanasie și castrare sau sterilizare.

Sinuciderea asistată sau eutanasia a devenit complet legală în mai multe state, precum Elveția, Belgia, Spania, Olanda, Australia, Noua Zeelandă, Canada și alte 10 state din SUA. În Canada, spre exemplu, sinuciderea asistată a fost legalizată încă din 2016. În 2021, s-au sinucis 10.064 de cetățeni, față de media din anii anteriori care a fost de aproximativ 3.000.

Deși aceste date sunt de-a dreptul șocante, există o propunere și mai îngrijorătoare. „În martie 2023, guvernul canadian va aproba un amendament la legea privind sinuciderea asistată prin care minorii și bolnavii mintal vor putea alege să se sinucidă cu ajutorul unui medic”, dezvăluie Iosefina Pascal.

Din textul acestui amendament iese foarte tare în evidență termenul ‘minori‘. „Cum adică vor putea alege asta copiii? Copiii nu au discernământ; tocmai pe asta se bazează codul penal cu privire la agresiuni sexuale, la exploatarea minorilor pentru muncă ș.a.m.d.”, subliniază Iosefina. Doctorii care acceptă o astfel de cerere din partea unui copil se transformă, practic, în criminali, pentru că nu poate fi vorba de discernământ în cazul unui minor. Același lucru se aplică și pentru bolnavii mintal.

Avorturile și castrarea în Michigan

În Michigan, un amendament le dă băieților (minori) dreptul constituțional de a fi castrați, iar fetelor le dă dreptul constituțional de a fi sterilizate prin histerectomie sau scoaterea ovarelor, fără consimțământul părinților.

În plus față de toate aceste idei de-a dreptul halucinante, în ultimii ani a ‘bubuit‘ industria schimbării de sex. Bineînțeles că fiecare individ decide ce face cu viața sa și cu trupul său. Problema apare când astfel de manifestări sunt promovate în fața copiilor care nu au discernământ la asemenea vârste fragede. Tratamentele hormonale care sunt necesare pentru o astfel de intervenție asupra corpului pot avea efecte grave și ireversibile asupra unui copil.

Singurul comentariu pe care l-a mai putut face jurnalista Iosefina Pascal este „unde s-a ajuns…”, gând ce reflectă fidel șocul pe care îl are întreaga societate la auzul unor asemenea aberații.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background