Copiii amenință cu sinuciderea din cauza unui proiect de lege care ar putea interzice TikTok în SUA

Postat de pe 8 martie 2024

„Să știe Congresul ce înseamnă TikTok pentru tine și spune-le să voteze NU”, spune un mesaj de la TikTok către utilizatori, scrie Postmillenial

Ca răspuns la un proiect de lege bipartizan introdus marți în Camera Reprezentanților, care ar oferi companiei-mamă a lui TikTok, ByteDance , un ultimatum care ar putea duce la interzicerea aplicației din Statele Unite, directorii au trimis notificări utilizatorilor îndemnându-i să „vorbească”.

Proiectul de lege, prezentat de reprezentantul republican Mike Gallagher și omologul său democrat, reprezentantul Raja Krishnamoorthi, ar forța ByteDance să se retragă din TikTok sau să se confrunte cu restricția accesării platformei de socializare în țară. Comitetul pentru Energie și Comerț al Casei SUA a votat joi după-amiază pentru aprobarea legislației cu un vot de 50 la 0, potrivit Reuters.

„Opriți o închidere TikTok”, se arată în notificare. „Congresul plănuiește o interzicere totală a TikTok. Vorbește acum, înainte ca guvernul să lipsească 170 de milioane de americani de dreptul lor constituțional la libera exprimare.”

TikTok a susținut că, dacă parlamentarii ar continua și ar interzice aplicația, situația „ar afecta milioane de afaceri, ar distruge mijloacele de existență a nenumăraților creatori din toată țara și ar nega artiștii și publicul”.

„Să știe Congresul ce înseamnă TikTok pentru tine și spune-le să voteze NU”, se adaugă în mesaj.

Notificarea continuă pentru a solicita utilizatorilor să introducă codul poștal pentru a primi numele și numărul de telefon al reprezentantului lor local.

Potrivit reporterului Spectator Matthew Foldi, utilizatorii platformei, inclusiv copiii, au amenințat cu sinuciderea în apeluri telefonice către reprezentanții lor locali.

Actul  Protecting Americans from Foreign Adversary Controlled Applications urmărește să „protejeze americanii prin prevenirea intervenantilor străini, cum ar fi China, să țintească, să supravegheze și să manipuleze poporul american prin aplicații online precum TikTok”. 

în mod explicit ByteDance și TikTok sunt desemnate drept „aplicații controlate de adversar străin” din cauza legăturilor lor cu Partidul Comunist Chinez.
 Într-o declarație pentru The Hill , purtătorul de cuvânt al TikTok, Alex Haurek, a susținut că proiectul de lege echivalează cu „o interdicție totală a TikTok, indiferent cât de mult ar încerca autorii să-l mascheze”.

„Această legislație”, a susținut el, „va călca în picioare drepturile Primului Amendament pentru 170 de milioane de americani și va priva 5 milioane de întreprinderi mici de o platformă pe care se bazează pentru a crește și a crea locuri de muncă”.

Proiectul de lege urmează să fie examinat de membrii Comisiei pentru Energie și Comerț al Camerei, joi după-amiază.

sursă: Postmillenial


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background