Romoșan: Biden e exemplul elocvent că lumea e condusă prin intermediari neputincioși. 

Postat de pe 18 iunie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat întâlnirea G7 din Italia, de la gafele lui Biden, la deciziile luate.

Lumea euro-atlantică pretinde să-și păstreze prestigiul și puterea în condițiile în care este condusă de un octogenar care trebuie păzit la fiecare pas, pentru că face gafe după gafe. Cele mai puternice 7 țări din lume s-au întâlnit în Italia, iar singurele știri care au făcut înconjurul lumii vorbesc despre modul în care Giorgia Meloni a fost nevoită să-l ghideze pe Joe Biden, total dezorientat, sau despre modul în care același Biden a căzut cu capul pe umărul Papei, speriindu-l. Este impus la candidatură Joe Biden, deși este evident faptul că nu mai este în stare să conducă o țară atât de puternică precum America, pentru că adevărații lideri ai lumii, de la Rockefeller, la Rothschild și Soros, sunt trecuți de 90 de ani, în comparație cu ei Biden părând un junior la 81 de ani ai săi. Niște oameni bătrâni și neputincioși sunt mult mai ușor de controlat.

G7 a devenit un concept în sine, făcând referire la „lumea bună” sau la „conducătorii lumii”. Vechiul G7 este astăzi îmbătrânit, ridicol, ineficient și fără putere, reprezentând doar o minoritate mondială, în timp ce lumea BRICS este cea care conduce majoritatea mondială. G7 este surclasat și înlocuit de Sudul Global, de majoritatea mondială. G7 a devenit o formă fără fond, iar spre acest statut tind și NATO și UE. Una dintre principalele teme ale întrunirii G7 a fost reprezentată de alegerile europarlamentare, liderii arătându-se profund îngrijorați de faptul că au scăpat situația de sub control.

Degringolada din Franța va genera demisia lui Macron, dar apoi va fi influențată politica UE, va scădea sprijinul pentru Ucraina.

Situația lui Macron este mult mai rea decât se credea inițial, după dizolvarea Parlamentului și pierderea alegerilor europarlamentare de către partidul său. Sondajele din acest moment arată că partidul lui Le Pen, Adunarea Națională (actualul partid suveranist al Franței), ar putea obține un scor de 31%, Coaliția de Stânga ar obține 28%, iar partidul lui Macron cumulează 18%. Emmanuel Macron va fi împins către demisie în următoarea perioadă, ceea ce va genera un haos politic în Franța și, implicit, în Europa. Susținerea pentru război și pentru Ucraina va scădea radical odată cu declinul Franței.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background