Concluziile după dezbaterea privind comasarea alegerilor

Postat de pe 5 martie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

Jurnalista Iosefina Pascal a dezvăluit noi detalii șocante despre strategia absolut mârșavă a politrucilor de a rămâne la putere și de a-și descalifica oponenții, în emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, difuzată pe Radio Gold FM.

Premierul Marcel Ciolacu a distrus complet audiența televiziunilor la care a fost invitat în ultima perioadă, semn că este taxat de către cetățenii nemulțumiți de ideea neinspirată a comasării. Ieri, la Antena 3 CNN, Marcel Ciolacu a declarat că există o înțelegere care a generat decizia ca PSD și PNL să meargă pe liste comune la europarlamentare. „Ea a existat și acum 4 ani. Nici popularii, nici socialiștii nu au singuri 50%. În Europa se vorbește foarte des, și mai ales la nivelul liderilor europeni, și de la populari, și de la sociali, de acel coridor sanitar care să se facă pentru populiști și pentru extremiști. Asta înseamnă că forțele democratice, inclusiv Renew, să se unească și să facă acest coridor sanitar ca la decizie extremiștii să nu poată ajunge. Și eu cred că este o decizie înțeleaptă, o decizie corectă, mai ales în contextul european actual”, a declarat premierul, după ce a fost întrebat dacă există în acest moment o înțelegere la nivelul UE, între cele două familii politice rivale, motiv pentru care coaliția de guvernare a decis o listă comună la europarlamentare.

Cu alte cuvinte, Ciolacu recunoaște că se va face o alianță pestriță, astfel încât să nu ajungă „extremiștii” la putere și să nu mai conteze, practic, votul cetățenilor. Tendința în Europa este votul cetățenilor îndreptat către partidele suveraniste sau naționaliste. Așadar, o bună parte din cetățenii europeni par să prefere „extremiștii”. Nu există un obiectiv comun al partidelor care au propus o astfel de alianță, singurul scop care pare să-i unească fiind tocmai nerespectarea dreptului de vot al cetățenilor. Ciolacu le transmite cetățenilor mesajul că votul lor nu contează, pentru că tot el și cu tovarășii de coaliție vor alege cine va conduce țara.

Prin decizia de comasare a alegerilor, le este negată partidelor mai mici sau mai noi orice posibilitate de a participa în mod corect și complet la alegerile locale, cel puțin. În cadrul dezbaterii de la Ministerul de Interne, pe tema comasării, Toni Greblă, fost judecător la CCR și actualul președinte al Autorității Electorale Permanente, gira, practic, o neconstituționalitate și demersurile samavolnice de a călca în picioare votul cetățenilor și de a limita opțiunile de vot ale acestora.

„Ni se confirmă temerea că alegerile vor fi din start viciate, drepturile constituționale de a alege și de a fi ales, amputate și că, indiferent de ce vor vota cetățenii, oamenii ăștia vor face orice e posibil ca votul cetățenilor, care nu este în favoarea lor, să nu conteze. Nu fraudăm alegerile, dar facem alianțe de tip struțo-cămilă, doar ca să rămânem la butoane.’. Singurul mod prin care planul lor va fi pus la pământ este prezența foarte mare la vot și votul împotriva unor astfel de coaliții”, a concluzionat jurnalista Iosefina Pascal.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background