Comaroni: În politică și alegerile din România este extrem de influentă rețeaua MIT, a faimoasei universități din Boston-SUA
Postat de Gold FM Radio pe 2 aprilie 2025
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a comentat despre evoluțiile electorale ale unor prezidențiabili supuși la teste în această săptămână (Antonescu și Lasconi, în emisiunea lui Mihai Gâdea, Ponta și incidentul din emisiunea cu Marius Tucă), concluzii și previziuni.
Tăcerea lui Călin Georgescu într-un moment-cheie (în precampanie și debutul campaniei) este suspectă. Planează asupra fostului candidat suveranist favorit suspiciunea că a fost însărcinat de servicii cu misiunea de a sabota candidatura lui George Simion și de a sparge blocul suveranist. Cel mai probabil, „păpușarii” din umbră, care îl manipulează pe Georgescu și îi dictează ce să facă, îl șantajează cu un dosar solid, suveranistul fiind forțat să lupte pentru propria-i libertate, după cum a devoalat și avertizat consultantul politic Cozmin Gușă în ultimele săptămâni. Este mare agitație în tabăra suveranistă, fiind amorsate mai multe micro-scandaluri (de la plecarea lui Dumitru Coarnă din SOS România, până la declarațiile controversate ale lui Gigi Becali și arestarea lui Peșchir), care zdruncină din temelii întregul grup suveranist. Călin Georgescu este cel mai important pion în acest moment și, dacă ar emite public în favoarea lui George Simion, ar putea schimba situația dezechilibrată din tabăra suveranistă, precum și soarta alegerilor.
În prezent, negocierile electorale se desfășoară pe mai multe planuri. O miză importantă ar fi retragerea Elenei Lasconi în favoarea progresistului Nicușor Dan, exponentul „echipei MIT”. Pe de altă parte, cea mai comodă variantă de președinte pentru Sistemul din România este Crin Antonescu, prin care se asigură continuitatea mecanismelor securistice deja existente. Și pentru electorat, Crin Antonescu este candidatul care promite stabilitate într-un context global dificil. Candidatul coaliției, care a ridicat nivelul campaniei și al dezbaterii din cadrul acesteia, apare ca o variantă de prezidențiabil care adoptă un suveranism moderat, dar păstrează legăturile normale și necesare cu SUA și UE.
Jurnalistul Bogdan Comaroni a dezvăluit implicarea filierei MIT în alegerile românești. Pepiniera MIT, unde s-au școlit și dezvoltat „copiii prodigy” de tipul Peter Thiel sau al șefilor din industria IT, este locul unde a studiat și Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, cei doi fiind foști colegi de apartament cu Nicușor Dan. Din „menosfera” construită de Andrew Tate și adept al ideologiei de tip „Dark Enlightenment”, dezvoltată de Curtis Yarvin, face parte și românul Costin Alamariu. Acest Costin Alamariu, școlit pe la MIT și Yale, se află în cercul de apropiați al lui Donald Trump, fiind asociat cu Peter Thiel și alte genii tech. Prin această rețea se explică de ce Ambasada SUA încuraja candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei și a lui Clotilde Armand la Sectorul 1 al Bucureștiului. E posibil ca Nicușor Dan să fie „omul surpriză al americanilor”.
Într-un interviu cu Victor Ponta, jurnalistul Marius Tucă, într-un exces de enervare, l-a numit „penibil” pe candidat, în condițiile în care cei doi sunt prieteni, se cunosc de multă vreme și chiar s-au sprijinit reciproc de-a lungul anilor. Bogdan Comaroni a evidențiat faptul că acest scandal ce îl are ca protagonist pe Ponta poate fi o strategie de distragere a atenției de la problemele majore ale candidatului și de la dezvăluirile grave care pot apărea despre acesta.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.