Comaroni: Geoană este în pole-position pentru prezidențiale, cu Ciolacu preferat ca premier
Postat de Gold FM Radio pe 2 octombrie 2024
Autor: Oana-Medeea Groza
În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a comentat mișcările subterane din politica internă, dezvăluind planul PSD-ului de după alegeri, cine este favoritul americanilor pentru prezidențiale, dar și ce afaceri periculoase face premierul Marcel Ciolacu.
Pe lângă faptul că, în timpul mandatelor lui Iohannis, OMV-ul a dictat politica și legea în România, sfidând regulamentele și fiind tratat discreționar, EON România, care are 3,4 milioane de abonați, a anunțat la început de an că are grave probleme de ordin financiar. Romgazul urma să preia EON și să-l aducă în patrimoniul românesc. Totul era pregătit pentru finalizarea tranzacției, însă, brusc, Romgaz s-a retras, lăsând loc MVM Ungaria. Ungaria este dependentă de gazele rusești și a jucat dur în piața gazelor, dorind să obțină, alături de Austria, controlul complet asupra stabilirii prețurilor. MVM Ungaria a obținut astfel distribuția în toată zona Ardealului, plus alte ramificații, EON-ul neintrând în portofoliul românesc, într-o situație critică, cu război la granița țării. Austriecii, prietenii lui Iohannis, controlează deja petrolul și gazele, iar acum Ungaria preia și distribuția energetică. „Iohannis, un aservit al noului imperiu austro-ungar, pe ultima sută de metri face această tranzacție, când România ar trebui să-și gestioneze corect resursele și să vândă scump, în contextul blocadei rusești”, a punctat jurnalistul Bogdan Comaroni.
Nici Marcel Ciolacu nu este străin de aceste manevre. Premierul ar avea un consilier secret, Zsolt Hernádi, un reprezentant al MOL Ungaria. Ciolacu are legături și cu Sandor Csanyi, președinte și director general al OTP Bank Group, dar și cu Zoltan Kondor, șeful INA Group. Premierul român a fost sfătuit să participe la o întâlnire cu o parte a conducerii OMV pentru a-și da acceptul pe această linie austro-ungară de penetrare energetică a României, conform dezvăluirilor lui Cozmin Gușă. Ciolacu a fost interpelat în legătură cu tranzacția EON-MVM și acesta a spus că va discuta despre subiect după alegeri. „Acest lucru arată că decizia nu aparține României, este luată din afară și, în funcție și de această decizie, Ciolacu va mai rămâne sau nu la Palatul Victoria”, a explicat Bogdan Comaroni.
Americanii și europenii, de conivență, îl preferă pe Mircea Geoană pentru alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu fiind păstrat pentru funcția de premier. După alegeri, PSD-ul va încerca o alianță cu USR, PUSL și AUR. Negocierile cu PUSL-ul s-au confirmat încă de zilele trecute, când PSD-ul a cedat partidului lui Voiculescu 15 locuri pe listele parlamentare. Există o negociere deschisă și cu UDMR-ul, dar și una secretă cu USR. Legătura PSD-AUR este deja vizibilă, AUR-iștii făcând jocul lui Ciolacu în mai multe situații. Această coaliție atipică apare din dorința americanilor de a submina ascensiunea opoziției, pentru că acest context nu le convine, mai ales că, într-o țară aflată la marginea unui război, au nevoie de un guvern și un președinte total aserviți intereselor hegemonului.
Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.