Comaroni: “21 de rubini” e criticat de “acoperiți” ce pozau în antioccidentali!

Postat de pe 8 mai 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni a abordat subiectul referitor la reacțiile violente și eronate de după difuzarea filmului „21 de rubini”, arătând cum trebuie să le interpretăm.

Pelicula „21 de rubini”, regizată de preotul Ciprian Mega, prezintă corupția care și-a întins tentaculele asupra tuturor sectoarelor României, în special asupra bisericii, politicului și justiției. Toate reacțiile negative care au apărut ulterior difuzării sale pe postul de televiziune Realitatea PLUS nu sunt îndreptate către film în sine, ci tocmai către succesul pe care acesta l-a avut la nivel național, pentru că oamenii au început să înțeleagă anumite mecanisme și s-a stârnit o revoltă interioară pentru toate nedreptățile suferite în ultimele trei decenii.

Bogdan Comaroni a dezvăluit că ieri s-a petrecut un lucru ce a trecut pe sub radarul presei, deși are o foarte mare însemnătate. Doar Ziua News a publicat o știre despre acest eveniment major.  Majoritatea PSD şi PNL din Camera Deputaţilor a respins, în plenul de marţi, după dezbateri în Comisia pentru apărare, un proiect de lege prin care Parlamentul extindea controlul asupra activității serviciilor secrete. Personalul SRI ar fi urmat să nu mai poată desfășura activități în domeniul presei şi justiţiei, precum şi în cadrul Parlamentului României, conform proiectului. Proiectul iniţiat de către deputatul neafiliat Tudor Benga, care până în iunie 2022 a fost deputat USR, a fost respins de Cameră, în calitate de prim for sesizat şi urmează să primească votul decizional al Senatului. Atât de mare a fost graba PSD şi PNL să respingă proiectul care viza conducerile serviciilor de informaţii, încât votul de respingere din plen a venit înainte de termenele stabilite de Biroul permanent al Camerei pentru depunerea amendamentelor, respectiv pentru redactarea raportului (8 mai, respectiv 16 mai).

După respingerea din Camera Deputaţilor, proiectul de lege va intra în dezbaterea Senatului. Proiectul de lege prevedea mai multe interdicții pentru SRI:

  • SRI nu va mai putea să desfășoare activități comerciale, cu excepția celor derulate printr-o singură regie autonomă sau a unor unități medicale.
  • Serviciile vor fi controlate parlamentar de o nouă comisie specializată, care ar putea primi acces nelimitat în sediile structurilor, dar și la toate documentele clasificate ale acestora.
  • Comisia va ancheta și soluționa sesizările cetățenilor cu privire la încălcarea de către servicii a drepturilor și libertăților constituționale.

Proiectul în discuție, denumit PLX 189/2024, se referă la o propunere legislativă pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul organizării și funcționării serviciilor de informații din România, precum și pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor.

Proiectul, inițiat de USR, avea scopul de a arăta că acest partid nu ar avea legături cu Statul Paralel și era menit să preia din electoratul suveranist care în mod normal nu agreează USR-ul. Revenind la filmul lui Ciprian Mega, acesta a deranjat tocmai pentru că demască intervențiile Statului Paralel și ale Factorului Extern pe lângă decidenții României. Respingerea acestui proiect descris de jurnalistul Bogdan Comaroni este dovada concretă că securismul este tolerat și protejat în România la nivel guvernamental.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background