Culoarea anului 2022 – Very Peri, și ce simbolizează combinația de albastru cu roșu-violet

Postat de pe 13 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Very Peri a fost desemnată de Institutul Pantone ca fiind culoarea anului 2022. Pentru prima dată în istoria sa, institutul a hotărât ca pentru anul viitor să creeze o nouă nuanță care nu era deja în catalogul său.

Această culoare dinamică violet este una apropiată de albastru cu un subton de rosu violet, iar prezenţa ei stimulează „inventivitatea şi creativitatea” – notează hotnews.ro. Very Peri sau albastru saschiu, cum mai este numită, simbolizează „spiritul global al momentului și al tranziției prin care trecem” – potrivit reprezentanților Pantone.

„Pe măsură ce ieșim dintr-o perioadă intensă de izolare, cunoștințele și standardele noastre de viață se schimbă, viața noastră a fuzionat cu era digitală. Designul digital ne ajută să ne extindem limitele realității, deschizând ușa unei lumi virtuale dinamice în care putem explora” – au adăugat cei de la Pantone. Așadar, culoarea anului 2022 are o importantă legătură cu starea actuală a comunicării artistice, în continuă creștere, în spațiul digital.

Very Peri este o emblemă a fuziunii dintre viața modernă și modul în care tendințele de culoare din lumea digitală se manifestă în lumea fizică, dar și invers.

Începând cu anul 2000, „Culoarea Pantone a Anului” („Pantone Color of the Year”) este o reală infleuență în ceea ce privește tendinţele şi deciziile de cumpărare în numeroase industrii, precum modă, mobilier, până la design grafic. Anul trecut, cei de la Pantone au surprins prin alegerea a două culori: Ultimate Grey și Iluminating, două culori independente în care elemente diferite se reunesc şi se susţin reciproc.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background