Părintele Iustin Hodea: „România a pierdut câteva bătălii, dar nu și războiul!”

Postat de pe 13 decembrie 2021

Autor: Adrian Lambru

Părintele Iustin Hodea, episcopul Maramureșului și Sătmarului, a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Biserica Ortodoxă păzește românismul și are grijă de sufletele românilor”.

Episcopul Hodea se declară optimist cu privire la destinul poporului român. Acesta este de părere că „România nu și-a pierdit sănătatea spirituală, sănătatea sufletească. Familia este stabilă, iar Biserica este la datorie.”. La ultima slujbă de Paști, Episcopul susține că aproape jumătate dintre cei care au venit la catedrală ar fi fost tineri: „Ei poartă lumânări în mână și răspund la salutul <Hristos a Înviat!> și cântă. Ei sunt speranța și viitorul României”.

Pandemia ar fi, în concepția Episcopului, un „semnal al lui Dumnezeu” cum că omul ar fi într-un conflict cu creația lui. „Ne-am izolat unii de alții, dar am fost uniți prin Duh” – a adăugat Episcopul. „Misiunea Bisericii în această perioadă este de a liniști oamenii, de a nu-i lăsa să se piardă în frică”.

Speranța

Principalul sfat pe care îl dă Episcopul Hodea este de a spera, căci, potrivit acestuia, „speranța creștină nu moare niciodată, ea duce către veșnicie și către Dumnezeu”. Iar Biserica ar fi avut un foarte important rol în perioada de pandemie și anume de a păstra pacea socială.

Rezistența și speranța ar urma să se întâmple dacă ar exista pasiune și dorință de promovare a valorilor care au consacrat poporul român. „Vom rezista cu cultură creștină, credință străbună, cu tradiții, cu valori, cu colind, cu famile și cu școală românească” – este de părere Episcopul Hodea.

„Catedralele ajută spitalele”

Încă de la începutul pandemiei, Episcopul Hodea susține că Biserica a ajutat spitalele din România. „Am ajutat cu aparate, cu halate, cu măști, toate în valoare de 30 milioane de euro, bani de la puținul celor mulți. Faptele Bisericii se știu, dar nu se spun”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background