Clasamentul celor mai importanți zece lideri naționali în 2023. Topul final al „Clubului de Gândire Gold”

Postat de pe 24 decembrie 2023

De-a lungul ultimei săptămani, membrii „Clubului de Gândire Gold” au prezentat și argumentat clasamentele referitoare la cele mai importante evenimente, respectiv personalități interne și internaționale, topuri pe care le-ați putut citi în știrile publicate pe solidnews.ro și radiogoldfm.ro. Pentru alcătuirea clasamentului final general la fiecare categorie, s-au acordat următoarele punctaje: un punct pentru poziția a treia, două puncte poziția a doua, respectiv trei puncte pentru prima poziție, iar cei care s-au exprimat sunt Marius Ghilezan, Petru Romoșan, Sorin Roșca Stănescu, Mihai Neamțu, Bogdan Comaroni, Ciprian Purice, Liviu Alexa, Adrian Severin, Ion Spînu, Andrei Gușă, Petrișor Peiu, Alin Stanciu, și respectiv Cozmin Gușă.

În urma adiționării punctajelor primite, clasamentul primilor zece lideri naționali pentru anul 2023, în viziunea membrilor „Clubului de Gândire Gold”, este următorul:

  1. George Simion – 25.5 de puncte, despre care Liviu Alexa a declarat că este poate cel mai important produs politic din ultimii 30 de ani, dovedind asta prin anvergura extraordinară pe care a căpătat-o AUR în doar doi ani de zile, rezultat al muncii extrem de susținute a liderului AUR.
  2. Marcel Ciolacu – 20 de puncte, despre care Iosefina Pascal și Alin Stanciu au declarat că a punctat mai ales la capitolele de imagine și credibilitate internă în PSD, depășindu-și cu mult presupusa condiție de om politic plafonat.
  3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului – 6 puncte, pe care Adrian Severin l-a considerat singura personalitate influentă pozitivă pentru români, datorită consecvenței cu care și-a apărat convingerile, dar și curajul lui prin care a criticat abuzurile guvernului.
  4. Eduard Hellvig – 5 puncte, despre care Ciprian Purice a subliniat că gestul plecării lui  de bunăvoie de la șefia SRI, mai ales în an preelectoral, a reușit să rupă legăturile dintre protipendada politică și structura de conducere a celui mai puternic serviciu secret din România.
  5. Clubul de Gândire Gold – 3 puncte, despre care Cozmin Gușă a declarat că merită un loc în clasament deoarece a furnizat anchete și analize ce au devoalat excesele puterii contra cetățenilor, respectiv a explicat marile jocuri politice interne și externe care altfel erau cenzurate de la mediatizare de către propaganda și aparatul de stat.
  6. Cristian Terheș – 2.5 puncte, care în opinia lui Mihai Neamțu a reușit performanța de a sparge bariera conformismului grupului de europarlamentari români, reușind să prezinte în mass media internațională excesele și ilegalitățile conducerii comisiei europene.
  7. Ion Cristoiu, Lia Olguța Vasilescu și Diana Șoșoacă – câte 2 puncte. Despre Ion Cristoiu, Ion Spînu a declarat că a devenit un fenomen în 2023 și că pastila lui din fiecare dimineață sintetizează evenimentele principale ale zilei trecute într-un mod concret și pe înțelesul tuturor. Despre Olguța Vasilescu, Marius Ghilezan a spus că merită un loc în clasament grație spiritului creativ, impetuozității și determinării în a face din Craiova o destinație europeană. Despre Diana Șoșoacă, Petru Romoșan a declarat că aceasta a avut o prestație uluitoare, cu un succes real pentru electoratul feminine, mai degrabă nereprezentat în România.
  8. David Popovici – 1.5 puncte, despre care Marius Ghilezan a spus că, deși performanțele sale din ultimul an nu au strălucit, dovedește maturitate în gândire și inspiră tinerii prin jovialitate și altruism.
  9. Dorinel Umbrărescu – 1 punct, care în opinia lui Ciprian Purice merită un loc în clasament deoarece arată că întrprinzătorii români sunt capabili să dezvolte afaceri cu rulaje miliarde de euro pe an, în condițiile vitrege în care capitalul multinational este mult prea favorizat prin deciziile guvernelor României.
  10. Gheorghe Piperea – 0.5 puncte, care în opinia lui Bogdan Comaroni este printre foarte puținii politicieni care prezintă și dezvoltă proiecte politice ce au finalitate pozitivă pentru cetățeni.

Daria Gușă


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background