Clădirile verzi și vaca cu dop

Postat de pe 3 aprilie 2023

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Scamatoriile Iosefinei” difuzată la Radio Gold FM, jurnalista Iosefina Pascal a avertizat că „dreptul de proprietate va fi încălcat brutal, iar piața imobiliară va fi dată peste cap”, devoalând încă unul dintre abuzurile la care UE vrea să-i supună pe cetățenii europeni.

Parlamentul European a aprobat directiva despre care s-a tot vorbit cu privire la standardele energetice pentru clădirile din UE. Această directivă prevede, începând cu anul 2030, interzicerea vânzării și închirierii imobilelor care nu îndeplinesc cerințele climatice, adică o termo-modernizare forțată a acestor construcții pe banii proprietarilor.

Contrar liniștii absolute din România, unde nu există reacție indiferent de schimbările absurde  impuse oamenilor în ultimul timp, în Italia jurnaliștii au avertizat și au calculat că renovarea unei locuințe în modul impus de această directivă abuzivă poate ajunge la sume între 30.000 și 60.000 de euro, în funcție de mărimea acestora. Fără această ‘modernizare’, fără această adaptare a construcțiilor la noile cerințe climatice, casele și apartamentele nu vor mai putea fi vândute sau închiriate!? Două consecințe directe vor exista în urma aplicării acestei directive: ori oamenii vor dori să vândă acum imobilele, deși în acest moment achizițiile imobiliare sunt foarte scăzute din lipsa banilor sau din teama de accesare a creditelor în plină criză, sau proprietarii vor dori să vândă atunci, după 2030, dar mărind foarte mult prețul pentru a-și acoperi investițiile făcute pentru termo-modernizare.

„Dreptul de proprietate va fi încălcat brutal iar piața imobiliară va fi dată peste cap. Această directivă e o găselniță europeană pe banii noștri și iată că nu suntem prea departe de acel moment când vom fi obligați să plătim scump reabilitări, consolidări, termo-modernizări…”, a punctat Iosefina Pascal.

Din seria măsurilor și schimbărilor de noaptea minții ce se doresc a fi aplicate peste tot în lume face parte și următorul subiect: vacile din Marea Britanie vor primi ‚methane blockers’, adică pastile care vor inhiba emisiile de metan și carbon, titrează The Guardian.

Ce intră trebuie să și iasă, într-o oarecare măsură – este un principiu general acceptat în multe științe, dar uite că s-a ajuns la asemenea inepții și se iau măsuri drastice să se pună dop. E foarte posibil ca această măsură absurdă să afecteze sănătatea bietelor animale și poate chiar calitatea produselor de această origine.

„E absurd, s-a ajuns de la măscuțe pentru fundul vacii și pentru botul vacii la asemenea aberații, la pastile pentru inhibarea pârțului de vacă!!?? Poluăm Planeta și poate vor dori să impună și la oameni pastile anti-pârț, anti-râgâit și chiar anti-respirat! Mă întreb, căci nu e de glumă, cât va dura până să ne oblige și pe noi la acest tratament?”, a încheiat într-o notă ironică, dar și cu mult șoc jurnalista.

Emisiunea „Scamatoriile Iosefinei”, prezentată de Iosefina Pascal, se difuzează de luni până joi de la ora 16, la Radio Gold FM. Înregistrările integrale pot fi urmărite pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background