„Ciucă, omul trecutului” – H. D. Hartmann, la GOLD FM

Postat de pe 19 ianuarie 2022

Autor: Adrian Lambru

Analistul geo-politic H. D. Hartmann a declarat în cadrul emisiunii “Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Gold FM că: „Pe Ciucă îl vor scăpa americanii. Premierul are legături cu oameni din SUA care au pornit războaie în lume”.

Cu toate că vorbim despre o situație dificilă, Nicolae Ciucă ar urma să scape de această problemă cu plagiatul, conform lui H. D. Hartmann: „Universitatea Naţională de Apărare nu-și va executa generalul cu patru stele. Nu au ei stele acolo să-l execute pe Ciucă. În armată trebuie să fii un ofițer superior că sancționezi pe cineva”.

Legăturile pe care le-ar avea cu Statele Unite ale Americii îl vor scăpa pe Nicolae Ciucă de această poveste. Americanii nu și-ar permite ca fix la granița conflictului ruso-ucrainean să aibă parte de o instabilitate guvernamentală regională. H. D. Hartman preconizează că acest conflict ar mai dura între trei și șase luni, după care totul se va stabiliza. În acel moment, generalul Ciucă ar urma să plece de la conducerea Guvernului.

Cine ar fi, totuși, în spatele lui Ciucă?

Analistul geo-politic susține că generalul Nicolae Ciucă a avut parte de atât de mult sprijin pentru că ar avea legături cu oameni influenți din Statele Unite ale Americii, oameni din lumea războiului. „Ciucă trebuie să ne povestească de vânătorile care le făcea în munții Americii și cu cine s-a întâlnit acolo” – a adăugat H. D. Hartmann.

„Am documentația despre acest subiect, iar Ciucă trebuie să ne explice de ce nu a raportat despre contactele pe care le-a avut în Statele Unite, conform legilor oricărei armate. Oamenii cu care a vânat acest Ciucă au făcut războaie în lume, nu au făcut pace. Ar trebui să ne fie frică de oameni care vânează cu producători de războaie” – este de părere analistul geo-politic.

Presupusul „război instalat”

În urma dezvăluirii jurnalistei Emiliei Șercan cum că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conține paragrafe plagiate, s-a vorbit în spațiul mediatic despre faptul că premierul ar fi atacat în mijlocul unui „război instalat”. Unele voci ar vorbi despre coincidența dintre acuzațiile privind doctoratul lui Nicolae Ciucă și tensiunile din Ucraina, ținta fiind destabilizarea conducerii României.

H. D. Hartmann contrazice această ipoteză: „Nu rușii sunt de vină că acum mai bine de 15 ani, sub Gabriel Oprea, Ciucă nici măcar nu și-a citit teza de doctorat, ci i-a fost servită pe tavă. Aici este o mișcare din interior pentru că se știa foarte bine cum și în ce fel stă treaba cu doctoratul lui Ciucă. Eu unul știam de luni de zile despre acest dosar”.

Eroul de la Nasiriyah

Actualul premier al României, Nicolae Ciucă, s-a remarcat în trecut prin atribuirea victoriei de laNasiriyah, Irak, din anul 2004. Irakul de după debarcarea lui Saddam Hussein a avut parte de lupte pentru putere și supremație între facțiuni islamice shiite și sunnite, grupări teroriste, mișcări politice, minorități etnice, lideri locali. Ciucă este cel care a condus batalionul „Scorpionilor Roșii” în această așa-zisă victorie pentru Armata Română. În fapt, batalionul ar fi ajuns în Nasiriyah la o distanță de două săptămâni față de ocupația americanilor.  

Acest eveniment ar avea dedicată, însă, o secție în cadrul Muzeului Național de Istorie Militară, unde Nicolae Ciucă ar fi echivalat cu cea a ofițerului Ion Antonescu. H. D. Hartmann consideră acest fapt ca fiind „o palmă dată sutelor de mii de români care au murit în războiul din Răsărit”.

Emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, se difuzează de luni până joi, la Gold FM, de la ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe paginile de YouTube și Facebook ale Radio Gold FM România.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background