Ciolacu și Simion își dovedesc golurile culturale, ce nu pot fi umplute în campanie electorală

Postat de pe 30 aprilie 2024

Autor: Oana-Medeea Groza

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, Petru Romoșan a analizat gâlceava și gafele prezidențiabililor moldoveni Ciolacu și Simion, prin prisma competiției pentru alegerile prezidențiale din septembrie.

S-a stârnit o adevărată ceartă între Marcel Ciolacu și George Simion după gafa premierului de a se declara jignit de faptul că a fost numit moldovean, deși el este buzoian. În replică, George Simion a declarat că Ciolacu nu e moldovean, ci rrom. Amândoi politicienii au eludat orice considerație față de minoritățile din România. „Prin atitudinea lui Ciolacu, care spune că, dacă cineva te face moldovean, te jignește, el s-a pus în afara candidaturii la președinție, pentru că a jignit dintr-un foc una dintre cele trei mari regiuni ale Românei, plus Basarabia. Nu s-a lăsat nici George Simion mai prejos și la o asemenea gafă colosală a răspuns cu o replică absurdă, punându-și cei peste 1,5-2 milioane de rromi români în adversitate. Aici se văd la amândoi lacunele de cultură, care nu pot fi completate în timpul campaniei electorale”, a evidențiat Petru Romoșan.

Această posibilă declasare a lui Marcel Ciolacu îl avantajează pe Mircea Geoană, care ar putea să revină la PSD, chiar dacă el a făcut mult rău partidului. Totodată, dacă Gabriela Firea câștigă primăria capitalei, se poate converti ușor în prezidențiabilul PSD-ului, luându-i locul lui Ciolacu, vizibil depășit de situație și ajuns la capătul puterilor. La AUR se vorbește despre posibilitatea ca Terheș să-și depună o candidatură separată la prezidențiale din partea Partidului Național Creștin, ceea ce va submina mult potențialul AUR-ului sau al viitorului candidat al acestui partid. Există bănuieli că și Gheorghe Piperea ar fi interesat să candideze separat la prezidențiale. Petru Romoșan a avertizat asupra faptului că inclusiv Claudiu Târziu pare să se pregătească pentru prezidențiale.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background