Cine sunt specialiștii în anticorupție din Bulgaria?

Postat de pe 22 iunie 2021

Autor: Maria Teodora Șuta

În Bulgaria, specialiștii în anticorupție sunt acei oameni care își pleacă frunțile pe direcția crimei organizate și pe direcția corupției. Fac parte din Ministerul de Interne de la Sofia, de la Agenția de Stat pentru Securitate Națională. Aceștia sunt și procurori generali, care în mandatul lor nu au avut nicio condamnare pentru corupție la nivel înalt.

Singurul succes anticorupție al autorităților bulgare este o femeie, care a fost târâtă prin arest și prin spitale cu cătușe.  Procurorii și militanții anticorupție au încercat să exagereze cazul în așa măsură încât au devenit absurzi.

Presa bulgară punctează că o mare realizare a luptătorilor anticorupție este incapacitatea lor de a vedea corupția. Niciun caz în ultimii ani nu a legat acuzarea de un scandal real care să implice puterea politică.

Cel mai recent exemplu dat de presa bulgară este cel al fostului ministru de finanțe Vladislav Goranov. Acum 3 ani s-a anunțat că a fost demarată o verificare, a cărei rezultat nu este nici acum cunoscut. Un alt exemplu este povestea cu teancurile de bani și lingourile din sertarul fostului premier Boiko Borisov. Fără să glumească, un procuror a spus că lingourile nu pot să fie supuse unei expertize dacă nu sunt prezentate fizic.


Opiniile cititorului

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Melodia actuala

Titlu

Artist

Background